Haberler

Esenler Şölenle Coşacak

Güncelleme:

Esenler'de düzenlenecek "Trabzon'un 97. Kurtuluş Şöleni"nde 10 ton Karalahana, 2 ton Mısır Ekmeği pişecek. Karadeniz'in ünlü sanatçılarının sahne alacağı şölende horonlar oynanacak.

Anadolu kültürünü yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla birbirinden farklı etkinliklere imza atan Esenler Belediyesi, Esenler Trabzonlular Derneği ile birlikte " Trabzon'un 97. Kurtuluş Şöleni"ni düzenliyor. 12 çeşit yemeği ile 10 ton Karalahana, 14 çeşidi ile 2 ton Mısır Ekmeği pişirilerek vatandaşlara ikram edilecek. Meydanda sergilenecek 12 çeşit Karalahana yemeği ve 14 çeşit mısır ekmeğinin tarifi, Kurtuluş Usta tarafından davetlilere verilecek. Şölende ayrıca Karadeniz'in sevilen sesleri Hilmi Kara, Yasemin Yıldız, Turan Topçuoğlu, Sinan Yılmaz ve Murat Show seslendirecekleri şarkılarla Esenler halkını müzik ve horonlarla coşturacaklar.

Konser, horon ve Karadeniz'in eşsiz lezzetleri olan Karalahana ve Mısır Ekmeği ile dolu dolu bir şölenin gerçekleşeceği Esenler Dörtyol Meydanı'nda Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, bazı bölge milletvekilleri, üst düzey yöneticiler, siyaset, sanat ve spor dünyasından çok sayıda isim şölende hazır bulunacaklar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Karadeniz Trabzon Esenler Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title