Haberler

Esenler'in Geleceği Hazır

Güncelleme:

Esenler Belediyesi'nin düzenlediği "Esenler'in Geleceği Hazır" konulu istişare toplantısında, 2015-16 Eğitim ve Öğretim döneminde yapılabilecekler masaya yatırıldı.

Esenler Belediyesi, eğitimde gerçekleştirdiği yatırımların tanıtımı ve yeni eğitim-öğretim yılında yapılabilecekler konusunda istişare toplantısı gerçekleştirdi. Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen toplantıya; Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, Esenler Belediye başkan yardımcıları, okul müdürleri, öğretmenler ve okul aile birliği başkanları katıldı.

35-40 KİŞİLİK SINIFLAR

Programda ilk konuşmayı yapan Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, ilçede 84 bin öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek, "50 resmi, 20 özel okul ve 35 muhtelif eğitim kurumuyla toplam 105 okul ve kurum ile eğitim ve öğretim başladık. 6 yıl önce İstanbul'un en kalabalık sınıfları sahip ilçemizde, bugün 35-40 kişilik sınıflarda eğitim verilmektedir" şeklinde konuştu.

EĞİTİMDE İYİLİK VE GÜZELLİKLER

Esenler'de olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız da, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın 12 yıl gibi süre içerisinde geliştirdiği yeni projeler ve eğitimde yeni yaklaşımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Esenler Belediye Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum. Esenler diyince geçmişte eğitimle ilgili sorunlar aklımıza gelirdi. Şimdi iyilik ve güzelliklerinden bahsediyoruz. Eğitime gönül veren herkese en derin şükranlarımı sunuyorum" dedi.

ESENLER'DE TAM GÜN EĞİTİM BAŞLADI

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise, Esenler'deki okul aile birliği başkanları ve idarecilerle önceki yıllarda bir araya geldiklerinde Esenler'in eğitim ve öğretimiyle ilgili çeşitli serzenişte bulunduklarına dikkat çekerek, "Bu serzenişlerin bugün itibariyle birçoğunun geride kaldığını bilmenizi istiyorum. 2009 yılında Esenler'de 820 derslik ile başlamıştık. Bugün Esenler'de 1270 dersliğe sahibiz ve yılbaşı itibariyle 1360 dersliğe sahip olacağız. Tuna Eğitim Vadisi projemiz ile artık İstanbul ortalamasına denk derslik sayısına kavuşmuş oluyoruz. Düne kadar tam gün eğitim görülen okulumuz yokken bugün tam 10 okulumuzda tam gün eğitim veriliyor" dedi.

HUZUR ŞEHRİ ESENLER

Her yıl eğitim ve öğretim döneminden önce bütün okulların bakımlarını yaptıklarını hatırlatan Başkan Göksu, "Öğrencilerimizin defterlerini ve okullarımızın temizlik malzemelerini karşılıyoruz. Geçtiğimiz gün Sayın Başbakanımıza çok önemli bir proje az ettim. 'Huzur Şehri Esenler' adında güvenli okul projesi hazırladık ve Başbakanımıza sunduk. Kendileri de bu projeyi kabul ettiler ve yakında açıklanacaktır. Bu projeyle okulların çevresi kamera sistemiyle donatılması, şehirde karanlık noktaların kalmaması ve mekruh yapıların yıkılması gibi birçok farklı konular var. Proje yakın zamanda hükümetimiz tarafından uygulamaya geçecek" diye konuştu.

ESENLER'DE GENÇLİK YILI

Esenler Belediyesi olarak 2015 - 2016 yılını gençlik yılı ilan ettiklerini belirten Göksu, "Belediye olarak bu dönem içerisinde yapılacak bütün çalışmalarımızı gençlik çalışması olarak yapacağız. Esenler'de okula giden, gitmeyen ne kadar çocuğumuz varsa bütün çocuklarımıza ulaşmak istiyoruz. Öğretmenlerimizin ve idarecilerimizin bizimle yol arkadaşlığı yapmalarını arzu ediyoruz" dedi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal da, "İki sene önce Esenler'de göreve başladığımda 45'er kişilik sınıflarda öğrenciler, çiftli eğitimde okula gitmek zorunda kalıyorlardı. Sonra öğrendim ki bundan 5-6 yıl önce sınıflar 80'er kişilikten düşmüş. Şu anda bu sayı 35-40'lara kadar düştü. Ben eğitimde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.

ESENLER'DE ÇOK MESAFE KAT EDİLDİ

Programda son olarak Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin konuştu. Tekin, Türkiye'nin her bölgesinin ve her ilçesinin kendine has bir önemi olduğunu belirterek, "İçinde eğitime bu kadar gönül vermiş, elini taşına altına koyma konusunda hiç çekinmeyen her türlü fedakarlığı yapan belediye başkanların sayısı gerçekten çok az. Esenler'deki idarecilerimizin eğitim konusundaki bu çalışmalarından dolayı Esenler'de çok mesafe kat edildi. Bu anlamda bizim de katkımız olduysa ne mutlu bize!" diye konuştu.

Tekin'in konuşmasının ardından sahneye gelen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi tarafından hazırlanan Şehir Şiirleri Antolojisi kitabını Tekin'e hediye etti. Toplantı soru - cevap bölümünün ardından sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Tevfik Yusuf Tekin Esenler Göksu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title