Haberler

Esenler'in 15'lileri Çanakkale Yolunda

Esenler Belediyesi, Çanakkale Savaşı’nın 100’üncü yılında ilçe halkını şanlı tarihi ile bir kez daha buluşturmaya hazırlanıyor.

Esenler Belediyesi, Çanakkale Savaşı'nın 100'üncü yılında ilçe halkını şanlı tarihi ile bir kez daha buluşturmaya hazırlanıyor. Bu yılki Çanakkale Gezisi'nde, Esenler'deki okulların her bir sınıfından seçilen ve Esenler'in 15'lileri olarak adlandırılan Çanakkale Gönüllüsü bin 800 genç, büyük destanın yazıldığı toprakları ziyaret edecek, Esenler halkında Çanakkale ruhunun yaşaması için çeşitli çalışmalar yapacak.

Geçtiğimiz yıllarda 10 binlerce Esenlerli'yi Çanakkale Şehitliği'ne götüren Esenler Belediyesi bu sene de zaferin 100'üncü yılına yaraşır kutlama programlarına hazırlanıyor. Esenler Belediyesi, Çanakkale Savaşı'nın 100'üncü yıl dönümünü geziden sergiye, tiyatrodan film gösterimlerine kadar pek çok alanda kutlamak için hazırlıklarını sürdürüyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilecek etkinlikler ile Esenlerlilerin tarihi ve kültürüyle yeniden ilişki kurması, milli değerlerini daha iyi tanıması amaçlanıyor.

ÖĞRENİP ÖĞRETECEKLER

Geleneksel hale getirilen Çanakkale Şehitliği Gezileri, Çanakkale Savaşı'nın 100. yılında bir ilke de sahne olacak. Esenler'de bulunan bütün okulların her şubesinden bir öğrenci Çanakkale Gönüllüsü seçildi. Gönüllü öğrenciler, Çanakkale Zaferi konusunda özel olarak eğitilecek. Çanakkale Gönüllüleri için Tarihi Yarımada'da 1 gecelik kamp düzenlenecek. Bu kampta gönüllü öğrencilere, Çanakkale Savaşı'nın tüm detayları yerinde anlatılacak ve böylece Çanakkale bilinci kazanmaları sağlanmış olacak. Gece kamp ateşi yakacak 15'liler, nöbet tutup sabah dualar eşliğinde 57. Alay Yürüyüşü'ne katılacaklar.

Bu öğrenciler, önce kendi sınıflarına ve ailelerine, sonra da tüm Esenler halkına Çanakkale ruhunu anlatacaklar. Esenler'in 15'lileri olarak adlandırılan bin 800 öğrenci ile Çanakkale Gönüllü Alayı oluşturulacak. Çanakkale Destanı'nın yazıldığı toprakları ziyaret edecek olan Esenler'in 15'lilerinin, Genelkurmay Başkanlığı'nın izniyle bir günlük askerlik görevlerini de yapması sağlanacak.

ŞEHİTLER İÇİN 130 BİN HATİM

Esenlerli öğrencilerden oluşan Çanakkale Gönüllüleri, Esenler'i kapı kapı dolaşarak 130 bin haneden Çanakkale Şehitleri için birer hatim okumalarını isteyecek. Esenler'den şehitlerimiz için okunacak 130 bin hatim, 18 Mart 2016 tarihinde Çanakkale Şehitliği'nde düzenlenecek bir dua merasimi ile kahramanlarımızın ruhlarına hediye edilecek.

TİYATRO VE FİLM GÖSTERİMLERİ

Çanakkale Zaferi'nin bağımsızlığımızdaki yeri ve önemi, tiyatro gösterimleri ile çocuklara anlatılacak. Okullarda yapılacak Çanakkale tiyatrosu ile genç nesiller, hem sanatın bu dalıyla hem de 'Çanakkale Ruhu'yla yakınlaşacak. Çanakkale Destanı, 100'üncü yılını kutlayan Türk Sineması'nın en seçkin örnekleriyle de kutlanacak. Sayıları giderek artan Çanakkale filmlerinin gösterimleriyle, bu iki değerin birbirine güç katması bekleniyor.

Çanakkale Zaferi, sergilere de konu olacak. Esenler Belediyesi tarafından Resim, Hat, Ebru gibi çeşitli sanat dallarından oluşan Çanakkale Temalı sergiler düzenlenecek. ESEV (Esenler Sanat Evi) bünyesinde eğitim alan öğrencilerin katkıları ile Çanakkale temalı sergiler, tiyatro gösterimleri de gerçekleştirilecek. Dörtyol Meydanı'nda kurulacak Çanakkale Platosu'nda ise Çanakkale Savaşlarını resmeden 3 boyutlu bir sergi ziyarete açılacak. Ayrıca okullar arası "Benim Adım Çanakkale" konulu şiir ve kompozisyon ile herkese açık tiyatro ve kısa film yarışmaları düzenlenecek.

100 TEMEL ESER

100'üncü yıl kutlamaları kapsamında Esenler Belediyesi'nce bir kültür hizmeti daha yapılacak. Çanakkale Savaşları konusunda yazılmış başarılı roman, hikaye, hatıra, araştırma, gezi ve senaryo metni gibi 100 edebi eser, ilçedeki okul, cami ve Kur'an kursu kütüphaneleri, bilgi evleri, sanat merkezleri ve spor kulüplerine hediye edilecek.

KAHRAMANLARA ZİYARET

Gönüllü öğrenciler ile birlikte bu sene de Esenler halkı yine Çanakkale Şehitliği'ne götürülecek. Esenler Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu sene de Gelibolu Yarımadası girişinde 2 dönümlük alanda kuracağı dinlenme tesisinde restorandan çay bahçesine, kafeteryadan mescide kadar her türlü ihtiyacın karşılanabildiği tesiste vatandaşlara 5 yıldızlı hizmet sunacak. Bu yıl düzenlenecek gezide, ilçe halkının yanı sıra Esenler'in sporcuları da Çanakkale'ye götürülecek.

Esenler Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek Çanakkale Şehitliği Gezileri'ne daha önceki gezilere katılanlar başvuruda bulunamayacak. Sadece Esenler'de ikamet edenlerin başvuruda bulunabileceği geziye, 10-17 yaş arasındaki öğrenciler aileleri ile birlikte geziye katılabilecek. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Zaferi Esenler Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
title