Haberler

Esenler'de Zorlu Mücadele Başladı

Güncelleme:

Esenler 4. Mücadele Sporları Festivali ve Cumhuriyet Kupası maçları, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun katılımıyla start aldı.

Esenler'de spor yapanların sayısını arttırmak ve mücadele sporlarına teşvik etmek amacıyla Esenler Belediyesi'nin İstanbul Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği 4. Mücadele Sporları Festivali ve Cumhuriyet Kupası başladı.

Esenler Belediyesi Kemer Spor Kompleksi'nde gerçekleşen festivalin açılış törenine; İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, İstanbul'da faaliyet gösteren 150 spor kulübünün temsilcileri ve sporcuları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan törende; Wushu, Karate, Taekwondo ve Jiujutsu branşlarında gösteri maçları yapıldı.

Törende konuşan Dünya Kick Boks Şampiyonu Serkan Yılmaz'ın da bir gösteri yaptığı programda Yılmaz, "Bizler uluslar arası arenada ilçemizi onurla temsil ettik. Hiçbir zaman ülkemizi ve Türk bayrağını temsil ettiğimizi asla ve asla unutmadık. Tüm dünya şampiyonlukları Türk milletinin ayakları altındadır" diye konuştu.

ŞEHRİN HEYECANINI SPORLA BÜTÜNLEŞTTİ

Törende konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise; Mücadele Sporları Festivali ve Cumhuriyet Kupası'nın dördüncüsünü düzenlediklerini söyleyerek, festivalin sporculara, Esenler'e ve ülkemize hayırlı olmasını diledi. Esenler'e sporun ne anlama geldiğini çok iyi bilerek Esenler'deki gençleri kendilerini sokakta sporla buluşturabilmek, spora özendirmek ve spora ilgi uyandırmak ve şehrin heyecanını sporla bütünleştirmek istediklerini söyledi. Bunun için sürekli organize ettikleri spor etkinliklerinin en önemlisinin Mücadele Sporları Festivali ve Cumhuriyet Kupası olduğunu kaydeden Göksu, "Bu Türkiye'de bir ilk. İkinci bir örneği yok" dedi. Göksu, üç gün sürecek Festivalde, 150 kulübe bağlı 1000 sporcunun 7 ayrı branşta mücadele edeceklerini söyledi. Esenler'deki spor kulüplerine, derneklerine ve spor hocalarına teşekkür eden Göksu, Esenler'de özellikle mücadele sporlarında eğitim gören sporcuların ve eğitim veren hocaların çok zor şartlarda eğitim verdiklerini söyleyen Göksu konuşmasını şöyle sürdürdü:

SPOR ALTYAPISINI GÜÇLENDİRECEĞİZ

"Bu dönemde Esenler'de en önemli alt yapı çalışmalarımız, spor alt yapısı olacak. Bu spor altyapısıyla beraber hemen yandaki stadyum yıkıldığında yerine yapılacak stadyumun altı salon sporlarına ayrılacak. Böylece mücadele sporlarında eğitim gören kardeşlerimiz artık güzel salonlarda bu eğitimlerini yapma imkânına sahip olacaklar. Esenler, sporun her alanında İstanbul'un ve Türkiye'nin enlerini yetiştirip, bu ülkenin bayrağını dalgalanması gereken her yerde dalgalandıracak ve bu ülkenin bayrağını dünyanın her tarafında zirveye taşıyacak sporcular yetiştirecek inşallah. Biz de bu konuda üzerimize düşen neyse hep birlikte yapacağız". Göksu, Kemer Spor Kompleksi'nin bulunduğu alanın dışındaki 150 bin metrekarelik alanı Türkiye'de ilk kez bir spor köyü olarak düzenleneceğini söyledi.

GELECEĞE OLAN İNANCIMIZ ARTIYOR

Göksu'dan sonra konuşan AK Parti Milletvekili Osman Aşkın Bak ise; salondaki coşkunun Esenler'in spora olan ilgisini gösterdiğini söyleyerek, "Esenler'de oturan bir ağabeyiniz olarak burada bu heyecanı görünce geleceğe olan inancımız, gücümüz artıyor" dedi.

4. Mücadele Festivalini organize eden Esenler Belediyesi ve sponsorlara teşekkür eden Aşkın Bak, spor alanında son 10 yılda büyük hamleler yapıldığını anlattı.

Dünya Kick Boks Şampiyonu Serkan Yılmaz'ı örnek göstererek, spora yapılan yatırımların geri döndüğünü söyleyen Aşkın Bak, "Sağlıklı bir nesille karşı karşıyayız" dedi.

TRİBÜNLERDEN ENERJİ FIŞKIRIYOR

Törende son konuşmayı yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da, "Bugün Esenlerimizde farklı bir güzelliği yaşıyoruz. 4. kez düzenlenen Mücadele Sporları Festivalinde birlikteyiz. Esenler'e bu festivaller, bu güzellikler çok yakışıyor" dedi. Bugünkü heyecanın çok farklı olduğunu söyleyen Vali Mutlu, "Adeta tribünlerden enerji fışkırıyor. Sayın Başkanı yürekten kutluyorum ve tebrik ediyorum" diye konuştu.

"Geleceğin sporcularıyla burada birlikteyiz" diyen Mutlu, festivalin hayırlı ve uğuru olmasını dileyerek, "Sporu doya doya yaşayacaksınız bu festival boyunca" dedi.

Vali Mutlu'nun konuşmasının ardından Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Vali Mutlu'ya günün anısına Kick Boks eldiveni hediye etti. Kick Boks Federasyonu Başkanı Vural Ekmekçi de Vali Mutlu ve Başkan Göksu'ya plaket takdim etti. Festival, Vali Mutlu ve Belediye Başkanı Göksu'nun açılış gongunun ardından start aldı.

Üç gün sürecek Festivalde; Karate, Taekwondo, Wushu, Bilek Güreşi, Budokai, Muaythai ve Kickboks olmak üzere 7 farklı branşta sporcular yarışacak. Festival, 10 Kasım 2013 tarihinde yapılacak ödül töreniyle sona erecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hüseyin Avni Mutlu Esenler Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title