Haberler

Esenler'de Ramazan Böyle Geçecek

Güncelleme:

Ramazan ayı, her yıl olduğu gibi bu yıl da Esenler'de coşku ve heyecan içinde geçecek.

Çocuk İftarı'ndan, mahalle iftarlarına, Dünya İftarı'ndan Kadir Gecesi Özel Programı'na, İftar Dostları'ndan Eve Teslim İftar'a, Otoban İftar Çardağı'nda Alo İftar'a kadar Esenler Ramazan boyunca birbirinden ilginç projelere ev sahipliği yapacak.

Ramazan ayının manevi atmosferine uygun bir birinden orijinal projelerle Esenler halkının huzuruna çıkmaya hazırlanan Esenler Belediyesi, "Ramazan samimiyettir" konseptiyle Esenler halkına doyumsuz bir Ramazan yaşatmak için tüm hazırlıklarını tamamladı.

YÜZBİNLERE İFTAR

Esenler Belediyesi, Ramazan ayında boyunca ilçenin tüm mahallelerinde cadde iftarları düzenleyecek. Her mahallenin en uygun caddesinde gerçekleştirilecek iftarlarla, konu komşu iftarda bir araya getirilerek iftar kaynaşması sağlanacak. Böylece, Esenler'in her noktasında yüz binlerce Esenlerli aynı sofrada iftar açmanın hazzını yaşayacak.

ALO İFTAR

Esenler Belediyesi'nin son 4 yıldır uyguladığı ve herhangi bir sebeple (yolculuk, ev taşıma, hastalık v.s.) iftar sofrası hazırlayamayanlar için başlattığı "Alo İftar" hattı bu sene de hizmette. 15.00 ile 17.00 saatleri arasında Esenler Belediyesi'nin Alo İftar hattı 440 11 26 numaralı telefonu arayan vatandaşlar, bu hizmetten bu Ramazan'da da yararlanabilecek. Ramazan boyunca Alo İftar'dan yararlanacak binlerce aileye, her akşam motorize ekipler 4 çeşit sıcak yemeği evlerine kadar ulaştıracak.

EVE TESLİM İFTAR

İstanbul'da bir model haline gelen 'Eve Teslim İftar' ile iftar hizmeti halkın ayağına taşınıyor. Uygulama, Esenler'de bu sene de devam edecek. Bir ay boyunca yaklaşık 90 bin kişi 'Eve Teslim İftar' uygulamasından yararlanıyor. Belediyenin ilgili birimleri ve muhtarlıklar aracılığıyla, ihtiyaç sahipleri tespit edilerek, vatandaşlara sıcak yemek servisi yapılıyor. İftar çadırına alternatif olan ve Esenler'de uygulanan bu model, vatandaşlar tarafından büyük ilgi ve beğeni ile karşılanıyor. Hijyenik bir ortam içerisinde her gün 4 çeşit sıcak yemek belediye ekipleri tarafından, akşam ezanından önce vatandaşların evlerine teslim ediliyor. Her gün yaklaşık 3 bin kişi bu hizmetten yararlanıyor.

OTOBAN İFTAR ÇARDAĞI

Esenler Belediyesi bu sene ilk defa otobanlara Otoban İftar Çardağı kuruyor. Evlerine yetişemeyen vatandaşlar düşünülerek hazırlanan proje ile, ilçeden geçen iki otobanda gidiş ve dönüş yönünde 4 ayrı noktada Otoban İftar Çardağı kurulacak. Belediye görevlileri, araçlarıyla trafikte ilerleyen vatandaşlara iftarlıklar dağıtacak.

İFTAR ÇEŞMESİ

Esenler Belediyesi tarafından, sabah erken saatlerde işe giden vatandaşlar düşünülerek hazırlanan Esenler Çorba Çeşmeleri, Ramazan ayında iftar çeşmesi olarak hizmet veriyor. İnsan sirkülâsyonunun yoğun yaşandığı 2'si metro istasyonu çıkışında olmak üzere 3 ayrı Çorba Çeşmesi, iş çıkışı iftara yetişemeyen vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Bu sene de evlerine geç kalan binlerce Esenlerli, Çorba Çeşmesi'nden akan çorbayla iftarını açarak yoluna devam edecek.

İFTAR DOSTLARI:

"Kimsesizlerin Kimi", "Yalnız Değilsiniz" gibi projelerle ilçedeki kimsesiz yaşlıların her türlü ihtiyacını karşılayan Esenler Belediyesi, Ramazan ayında da onları yalnız bırakmıyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü öncülüğünde belediye personeli ve gönüllü vatandaşlardan kurulan İftar Dostları grubu, her akşam bir kimsesiz yaşlıyı evinde ziyaret ederek onunla iftar açıyor. Çat kapı iftar şeklinde gerçekleşen bu akşamlarda adeta bayram havası yaşayan yaşlıların hayır dualarını almak için İftar Dostları, bu yıl da aynı sosyal dayanışma örneğini Ramazan boyunca sergileyecek. İftarlara çoğu zaman iş, sanat, siyaset ve spor dünyasının ünlüleri de katılıyor.

ANADOLU'YU MAYALAYANLAR

Yüzyıllar boyunca toplum üzerinde etkili olmuş manevi üstünlüklere sahip Anadolu'yu mayalayan gönül mimarları, Ramazan boyunca Esenler'de anılmaya devam edecek. Dörtyol Meydanı'nda kurulacak etkinlik alanında, teravihten sonra Anadolu'yu Mayalayanlar serisinde bu sene; Bediüzzaman Said Nursi, Gönenli Mehmet Efendi, Mehmet Zahit Kotku, Hacı Abdullah Efendi, İpek Efendi, Muhammed Raşid Erol, Hüseyin Hilmi Işık, Mahmut Efendi, Necmettin Erbakan, M. Sami Ramazanoğlu, Muzaffer Özak, Osman Hulusi Efendi, 7 Güzel Adam, Cemil Meriç ve Necip Fazıl Kısakürek gibi toplum üzerinde etkili olan kişilerin her birinin rehber kişilikleri ve öğretileri biyografik belgesel ve konferanslarla Esenlerlilerle buluşturulacak. Ramazan Etkinlikleri çerçevesinde Dörtyol Meydanı'nda mehter konserleri, şiir dinletileri, naat geceleri, sema devranı gibi programlar da icra edilecek. Etkinliklerde Orhan Hakalmaz, Mustafa Cihat, Murat Göğebakan Abdullah Beyhan, Mustafa Demirci, Grup Genç, Agâh, Ömer Karaoğlu, Ahmet Özhan, Grup Dergâh, Mehmet Kemiksiz, Veysel Dalsaldı, Uğur Işılak, Mesut Kurtiş, Bilal Göregen, Eşref Ziya ve Ammar Acarlıoğlu gibi sanatçı ve gruplar da sahne alacak. Etkinlik alanında; Çocuk Oyun Bahçesi, Sanat Sokağı, Kitap Fuarı ve Anadolu Sokağı da kurulacak.

100 BİN DUA, 10 BİN HATİM

Esenler, bu sene de Kadir Gecesi'nde çok özel bir programa daha ev sahipliği yapacak. Kadir Gecesi'nde düzenlenecek olan "Dualarda buluşuyoruz… 100 Bin Dua, 10 Bin Hatim" programında binlerce hatim, yüz binlerce salâvat-ı şerife, tevhit ve tekbirler okunacak. Esenler Dörtyol Meydanı'nda gece saat 23.30'da başlayacak programda gönüller, bereketi bol bu gecenin ruhani ikliminde huşu içinde bir kez daha dünya barışı ve mazlumlar için niyaz edecekler. Gecede hayır sahiplerinin katkılarıyla 10 kişi kura çekimi sonucu Umre'ye gönderilecek.

YETİMLER İFTARI

Esenler Belediyesi, Ramazan'da kutsal emanetlerimiz yetimleri de unutmuyor. Yetimlerin ellerinden tutmak, başlarını okşamak ve mahzun yüreklerini ısıtmanın hizmetin en güzeli olduğuna inanan Esenler Belediyesi, ilçenin yetimlerine Ramazan'da da şefkat kucağını açıyor ve onlar için özel iftar yemeği düzenliyor. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve yetimler ile ailelerinin katıldığı Yetimler İftarı, bu yıl da Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

ÇOCUK SOKAĞI'NDA İLK ÇOCUK İFTARI

Esenler Belediyesi'nin 2 yıldır Ramazan'ın ilk günü düzenlediği Çocuk İftarı bu sene Ramazan ile birlikte hizmete girecek Çocuk Sokağı'nda gerçekleştirilecek. İnternetten kaydı alınan ve bu sene ilk defa oruç tutmaya başlayacak 1.000 Esenlerli çocuk, Çocuk Sokağı'nda Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu'nun ev sahipliğinde iftarını açacak. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da katılacağı iftarda çocuklara Osmanlı geleneğine uygun diş kirası da verilecek.

GENÇLİK İFTARI

"1453 Genç, 1453 Lider" sloganıyla Esenler'de yürütülen proje kapsamında bu sene de Gençlik İftarı düzenlenecek. Gençlik İftarı'na, Esenler Belediyesi Gençlik Meclisi ile birlikte organize edilen iftara Esenler'in 1453 sokağını temsilen bir genç ile birlikte Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu da katılacak.

7 KITA, 7 BÖLGE TEK SOFRA İFTARI

Esenler Belediyesi'nin Ramazan Etkinlikleri çerçevesinde Esenler, dünyanın 7 kıtası ile ülkemizin 7 bölgesinden damak tatlarının yer alacağı dev bir iftar sofrasına ev sahipliği yapacak. "7 Kıta, 7 Bölge Tek Sofra – Dünya İftarı" adı altında dünyanın ve Türkiye'nin dört bir yanındaki renkleri ve Türkiye kardeşliğini yansıtmak amacıyla yapılacak iftar, Esenler Dörtyol Meydanı'nda açık havada Anadolu Sokağı'nda gerçekleştirilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osman Hulusi Efendi Kadir Gecesi Dörtyol Esenler Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title