Haberler

Esenler'de Karalahana ve Mısır Ekmeği Festivali

Esenler'de Trabzon'un kurtuluşunun 97'nci yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen şölende, vatandaşlara 10 ton karalahana ve 2 ton mısır ekmeği ikram edildi. Festivalde bir yandan Karadeniz lezzetlerini tadan vatandaşlar diğer yandan Karadeniz ezgileriyle horona ayak uydurdu.

Esenler Belediyesi ve Esenler Trabzonlular Derneği tarafından Trabzon'un kurtuluşunun 97'nci yılı dolayısıyla şölen düzenlendi. Esenler Dörtyol Meydan'da gerçekleşen şölene AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ve çok sayıda vatandaş katıldı. 10 ton karalahana ve 2 ton mısır ekmeğinin İkram edildiği festivalde Başkan Göksu, dev kazanların başına geçerek vatandaşlara karalahana ve mısır ekmeği ikramında bulundu. İlginin yoğun olduğu şölene, yerel sanatçıların seslendirdiği Karadeniz Türküleri de renk kattı. Karalahana sarması ve mısır ekmeği almak için meydanı dolduranlar Esenlerliler bir yandan da Karadeniz ezgileri eşliğinde horon tepti.

"AMACIMIZ KÜLTÜRÜN ÇOCUKLARA ÖĞRETİLMESİ"

Zaman zaman bu tarz etkinliklerle yörelerin lezzetlerini, kültürel değerlerini, anmaya ve hatırlamaya çalıştıklarını belirten Başkan Göksu, "Bugünde Karadeniz'in karalahanasıyla 'Karalahana ve Mısır Ekmeği Festivali' yapıyoruz. Bugün Trabzon'un kurtuluşunun 97'nci yıl dönümü. Trabzon Derneği ile beraber Karalahana Festivali Yapıyoruz. Artık geleneksel hale geldi" dedi.

10 ton karalahanayı içindeki malzemelerle beraber binlerce vatandaşa ikram edeceklerini sözlerine ekleyen Göksu, "Burada asıl amaç karalahana yemek değil, bu kültürün çocuklarımıza öğretilmesi. Karalahana denildiğinde nelerin akla gelmesi gerektiğini öğrenmeleri. Aynı zamanda bir kültürel öğretidir. Bu kültürel öğretiye de burada vesile olmuş oluyoruz. Bugün burada binlerce insanımızla karalahanayı paylaşacağız. Bu şehrin bereketi sofrası olarak da birlikte bu karavanadan bu karalahanayı yiyeceğiz" ifadesini kullandı.

Festivale eşiyle birlikte katıldığını ifade eden Ayşe Fatma Yıldız, "Böyle programlarda çok çok mutlu oluyoruz. Buraya karalahana sarması yemek için geldik eşimle birlikte. Bir saattir sırada bekliyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

Festivale katılmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Perihan Bodur isimli vatandaş, "Ben Zonguldak Karadenizliyim Sarmaları seviyorum. Mısır ekmeğini seviyorum. Başkanımıza teşekkür ederim böyle bir festival düzenlediği için. Kendisinden memnunuz. Başkanımızdan Allah razı olsun ondan" dedi.

Ayrıca festivalde pişirilen 12 çeşit karalahana 14 çeşit mısır ekmeği tarifi Kurtuluş Usta tarafından vatandaşlara verildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karadeniz Trabzon Esenler Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title