Haberler

Esenler Belediyesi'nden Kızıltepe'ye 50 Bin Liralık Kitap Yardımı

İstanbul Esenyurt belediyesi tarafından Kızıltepe Furkan Doğan Kız Anadolu İmam Hatip lisesine 50 bin liralık kitap yardımı yapıldı.

İstanbul Esenyurt Belediyesi, Kızıltepe Furkan Doğan Kız Anadol İmam Hatip Lisesine 50 bin liralık kitap yardımı yaptı.

Lisedeki öğretmen ve öğrencilerin kitap yardımı taleplerine duyarlı davranan Esenyurt Belediyesi Başkanı Necmi Kadıoğlu, verdiği talimat üzerine Kadıoğlu'nun eşi Rabia Kadıoğlu başkanlığındaki 10 kişilik heyet okula giderek kaitapları törenle teslim etti.

Teslim töreninde konuşan Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, geçmişte çok üzücü olayların yaşandığını ve bu olayların neticesinde Mardin'de rezervasyonların iptal edildiğini söyledi.

Avrupa ülkeleri tarafından 2015 yılında Mardin'de yapılmış rezervasyonları hemen hemen tamamının iptal edildiğini dile getiren Kuntoğlu, şöyle konuştu:

"Mardin'deki otellerin doluluk oranı daha önce yüzde 80'nin üzerinde iken şimdi ise yüzde 3 dolayında. Ama bu böyle gitmez mutlaka düzeltilmesi gerekiyor. Mutlaka cesur adımların atması gerektiğine inanıyoruz. Onun için bundan 15 gün önce Bakanlığımızın üst düzey bürokratları ile birlikte Bakanımız da başta olmak üzere Mardin ilimizde 23 ilin Milli Eğitim Müdürü ile çok önemli bir adım atarak burada bir toplantı yaptı. Hemen bunun arkasında İstanbul Esenyurt Belediyemizin böyle bir girişimi bizim için gerçekten bizi onurlandıran ve yüreklendiren bir adım. Onun için başkanımıza çok teşekkür ediyorum."

Kuntoğlu, içinde bulundukları okula Mavi Marmara'da şehit edilen Furkan Doğan'ın ismini verdiklerini ve Furkan'ın babsının da bunu memnuniyetle karşıladığını kaydetti.

Haksızlığın yaşandığı bir ülkeye itaatsizliğin sembolü olan bir gencin adının verildiği böyle bir okula yapılan yardımlardan son derece memnun kaldıklarını ifade eden Kuntoğlu, "Bu okul dünya çapında özgürlük mücadelesi vermiş dünya çapında zulmün haksızlığın yaşandığı bir ülkeye karşı sivil itaatsizliği sembolize eden genç delikanlı civan gibi mert bir delikanlının ismini verdik. Onun için böyle bir okula Esenyurt belediyesi tarafından 50 bin liralık bir kitap yardımı yaptı. Bu bizi ayrıca sevindirdi. Esenyurt belediyesi sadece bunu yapmadı daha önce Süleyman Solhan İmam Hatip Lisesinin inşaatının tamamlanması için 300 bin liralık yardım yaptı" dedi.

Kendisinin de imam hatip mezunu olduğunu belirten Esenyurt Belediyesi Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun eşi  Rabia Kadıoğlu ise, "Bir imam hatipte bulunmaktan şeref duydum gurur duydum. Allah'ın emri oku olan ilk emrine göre hareket etmek o amaçla burada toplanabilmek herkese nasip olabilecek bir şey değil. Gerçekten zor bölgelerde öğretmenlikte zor Allah yardımcınız olsun. Eşimle beraber ölene kadar bu tür yardım ve hizmetler her yerde herkesin yanında olmayı amaçlayanlardanız" diye konuştu.

Törende kitaplar teslim edildi ve çeşitli hediyeler takdim edildi. - Mardin

Kaynak: AA / Yerel

Esenyurt Belediyesi Furkan Doğan Kızıltepe İstanbul Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title