Haberler

Esenler '30 Kuş'u Gözyaşlarıyla İzledi

Güncelleme:

15 Temmuz'un kahramanı Ömer Halisdemir'in anlatıldığı '30 kuş' filminin galası Esenler'de yapıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir için hazırlanan "30 Kuş" isimli kısa filmin galası Esenler'de yapıldı. Esenler Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen geceye; AK Parti İstanbul Milletvekilleri Osman Aşkın Bak ile Harun Karaca, Esenler Kaymakamlığı'na vekalet eden Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu, "30 Kuş" şiirinin şairi Dursun Ali Erzincanlı, filmin yapımcısı Nazif Tunç, yönetmeni Ekrem Aydın ve Ömer Halisdemir'i canlandıran oyuncu Turgay Atalay ve şehit yakınlarıyla gaziler katıldı. Salonun tıklım tıklım dolu olduğu gece, Fatih Camii İmam Hatibi Hafız Bünyamin Topçuoğlu'nun Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

BU, EVLADIN BABASINA SESLENİŞİ

Programda ilk konuşmayı yapan Şair Dursun Ali Erzincanlı, "Şiirin adını '30 Kuş' koyduk çünkü Allah Ömer Halisdemir'e kurşunları hissettirmedi. Ömer Halisdemir, o geceki şehitlerin komutanı oldu. Ben bir şiir değil evladın babasına seslenişini kaleme aldım" dedi.

HEPİMİZ ÖMER HALİSDEMİR OLMAK İSTERİZ

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu 15 Temmuz'un tarihin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirterek, "Şehitlerimiz Peygamberimiz ile beraber. Biliyorum, bu salondaki her kardeşimiz Ömer Halisdemir olmak istiyor. Şehit olmak isteyenlerin karşısında kimse duramaz. 15 Temmuz, bu toprakların tarihini yeniden yazdırdı" diye konuştu.

ESENLER'İN MİNİK ÖMER HALİS'İ

Göksu, konuşmasının ardından yeni doğan bebeklerine 'Ömer Halis' ismini veren Esenlerli bir aileye doğum hediyesini takdim etti. Kucağında Ömer Halis ile fotoğraf çektiren Göksu, "Bir ölür, bin diriliriz. Allah bu evladımıza hayırlı ömürler versin" dedi.

MİLLETİMİZ DESTAN YAZDI

Gecede AK Parti İstanbul Milletvekilleri Osman Aşkın Bak ile Harun Karaca da 15 Temmuz gecesi hainlerin hesaplarının tutmadığını belirterek, Türk milletinin yazdığı destanla gurur duyduklarını söylediler.

ROL DEĞİL O'NUNLA BÜTÜN OLMAK

"30 Kuş" filminde kahraman şehit Ömer Halisdemir'i canlandıran Turgay Atalay ise Halisdemir'i canlandırmanın kendisi için Allah'ın bir lütfu olduğunu dile getirerek, "Bu bir rol değil, şehidimizi yaşamaya çalışmak ve onunla bir bütün olmak. O'nun seni görüyor olması ihtimali, insana umut veriyor" dedi.

GÖZYAŞLARIYLA İZLEDİLER

İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu'nun yaptırdığı duanın ve protokol konuşmalarının ardından "30 Kuş" filmi seyredildi. 15 Temmuz gecesi Şehit Ömer Halisdemir'in yaşadıklarının anlatıldığı yaklaşık 6 dakikalık kısa filmi, salonu dolduran vatandaşlar ayakta alkışladı ve "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganları attılar. Filmi izlerken bazı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı. Yoğun istek üzerine film ikinci kez seyredildi. Gala sonunda filmin yapımından emeği geçenlere protokol tarafından plaket takdim edildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul AK Parti Esenler Göksu Güncel Haberler

title