Haberler

Esendere'ye 60 Milyon TL'lik Kompleks

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Esendere beldesinde hizmet veren gümrük müdürlüğüne yaklaşık 60 milyon TL bedelle tam teşekküllü yeni bir kompleks yapılıyor.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Esendere beldesinde hizmet veren gümrük müdürlüğüne yaklaşık 60 milyon TL bedelle tam teşekküllü yeni bir kompleks yapılıyor.

Gümrüklerin emniyeti için kilit konumunda olan Gümrük Muhafaza Müdürlüklerinin daha iyi imkanlarda hizmet vermesi için yapılan çalışmalar devam ediyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yap, işlet, devret modeliyle Yüksekova ilçesine bağlı Esendere Gümrük Müdürlüğü'ne 4 kattan oluşan yeni hizmet kompleksi inşa ediliyor. Proje modern görüntüsü ile takdir toplarken, çalışmalar da aralıksız devam ediyor.

Yaklaşık 60 milyon TL'ye mal olması beklenen ve 51 bin 500 metrekare alana yapılan yeni komplekste idari bölümler, mağazalar, restoran, sosyal alanlar, oturma ve yolcu salonları, şoförlerin konaklayacağı ve teknik işlerin görüleceği bölümler yer alıyor. Söz konusu bölümler dışında 84 daireden oluşan lojman, kaçak eşya ambarı ve kompleksin iki tarafına kontrol geçiş noktaları da yapılıyor. İnşaat çalışmalarının aralık ayının sonuna doğru bitirilmesi planlanıyor.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Kontrol Amiri Sabahattin Deniz, hizmet binaları kompleksinin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yap, işlet, devret modeliyle yapıldığını söyledi. Yapılan komplekste idari bölümler, mağazalar, restoran, oturma ve yolcu salonları, şoförlerin konaklayacağı ve teknik işlerin görüleceği bölümlerin yer aldığını söyleyen Deniz, "Bodrum, zemin kat, ara kat ve birinci katla beraber 4 kattan oluşan bir komplekstir. Kompleksin iki yanında normal kontrol geçiş noktaları yapılıyor. Bunun dışında teknik blok var. İçerisinde ambulans, itfaiye, jeneratör ve kaloriferin olduğu bir bloktur. Bunun yanında 1100 metrekare alanda kaçak eşya ambarı, 3 odadan oluşan 12 tane daire ve 72 stüdyo daireden oluşan toplam 84 dairelik lojman yer alıyor" dedi.

"55-60 MİLYON TL'YE MAL OLCAK"

Kompleksin toplam 51 bin 500 metrekare alana yapıldığını aktaran Deniz, "Bu projenin 55-60 milyon TL maliyeti olacak. İnşaat çalışmaları geçen sene 25 Haziran'da başlamıştı. Ancak bazı nedenlerden ve kış şartlarından dolayı burada çalışma yapılamadı, sadece kasım ayı içerisinde bazı çalışmalar yapıldı. Bu yıl da mart ayından itibaren çalışmalara başladık. Çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. İnşaat çalışmalarını aralık ayının sonuna doğru bitirmeyi hedefliyoruz. Bu tesis bölgeye çok yakışacak ve gümrükteki işlemleri çok rahatlatacak. Çok güzel bir tesis yapılıyor. Hayırlı olsun" diye konuştu. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı Esendere Hakkari Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title