Haberler

Biden: Esed'le Koordinasyon İçinde Değiliz

Güncelleme:

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, terör örgütü IŞİD'e karşı 60'tan fazla ortak unsurla koalisyon oluşturduklarını belirterek, "Esed ile koordinasyon içinde değiliz. Kendisi yaptırımlarımız altında," dedi.

Biden, Avrupa'nın önde gelen gazetelerinden The Guardian, Le Monde, Süddeutsche Zeitung, El Pais, La Stampa ve Gazeta Wyborcza'ya ortaklaşa yazılı olarak verdiği röportajda "Birçok ülke, (mücadeleye) çok önemli katkılarda bulundu. Hepimiz daha fazlasını yapabiliriz. Bu ülkeler bizim IŞİD'e karşı koalisyonumuzu oluşturuyor., Esed değil. Esed'le koordinasyon içinde değiliz. Kendisi yaptırımlarımız altında" dedi.

Daha önceki eylemleri sonucu meşruiyetini kaybeden Esed'in, görmek istedikleri istikrarlı, huzurlu ve birleşmiş Suriye'ye yönetmesinin artık mümkün olmadığını vurgulayan Biden, özgürleştirilmiş bölgelerde istikrarı sağlamaları, IŞİD ve rejimin saldırılarına karşı kendilerini korumaları için Suriye'deki ılımlı muhalefet ile çalışacaklarını söyledi.

Biden, Suriye'de kimyasal silahların kullanılmasının ardından ABD'nin Esed'e yönelik askeri harekat düzenlememesinden pişmanlık duyup duymadığı yönündeki soruya "ABD, diplomasiyle askeri saldırının yapamayacağını başardı: Suriye'nin bildirildiği kimyasal silah stokları ülkeden çıkarıldı" yanıtını verdi.

Biden, "Bu kadar korkunç silahların onları kullanacak kadar zalim Suriye rejiminde kalması ya da El Kaide ile bağlantılı terör örgütleriyle IŞİD'in eline geçmesi olasılığı, sadece Suriye'nin değil, bölgenin ve hatta dünyanın güvenliği için tehdit anlamına gelecekti ve biz bunu önemli ölçüde azalttık" dedi.

ABD Başkan Yardımcısı Biden, "Ne yazık ki kimyasal silahlar konusundaki anlaşma, Suriye'nin bütün sorunlarını çözmüyor. Ülkede büyük bir insanlık trajedisi yaşanıyor. ABD ve ortakları, Suriye muhalefetini de destekleyerek, şimdiye kadar yaklaşık 3 milyar dolar insani yardım göndererek ve komşu ülkeleri güçlendirerek siyasi çözüm bulabilmek ve çatışmalara son verebilmek için gerekli koşulların oluşturulmasına çalışıyor" ifadelerini kullandı. - London, City of

Kaynak: AA / Güncel

The Guardian Joe Biden Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title