Haberler

Esed'in Türkiye'ye Karşı En Büyük Kozu

Güncelleme:

BBC, tezkerenin onaylanması ardından Suriye'ye askeri bir harekatın yapılıp yapılmayacağının artık hükümetin takdirinde olduğunu belirterek "Fakat Suriye'ye yönelik askeri bir müdahale Türkiye için ciddi riskler barındırıyor" dedi.

TBMM'nin yabancı ülkelere asker göndermesi için hükümete yetki veren tezkereyi kabul etmesiyle Suriye'ye askeri bir harekatın yapılıp yapılmayacağı konusunda takdirin artık hükümette olduğunu belirtilirken Suriye'ye bir müdahalenin Türkiye için ciddi riskler barındırdığı uyarıları yapılıyor.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, Türkiye'nin askeri olarak Suriye'den üstün olduğu konusunda hemfikir olan uzmanlara dayanarak olası bir müdahalede Türkiye aleyhindeki faktörleri, Suriye'nin hava savunma sistemleri, kimyasal ve biyolojik silahları, Şam yönetiminin Rusya ve İran ile ilişkisi, Suriye'deki Kürtlerin durumu olarak sıraladı.

"SURİYE'NİN EN GÜÇLÜ KOZU RUS YAPIMI HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİ"

Suriye'nin olası bir askeri müdahalede en güçlü kozunun Rus yapımı hava savunma sistemleri olduğuna işaret edildiğini belirten BBC, Lübnan ordusundan emekli general ve askeri uzman Hişam Cebir'in Suriye ordusunun elinde çok gelişmiş 800 hava savunma füzesi olduğuna dikkat çektiğini kaydetti.

Türkiye'nin askeri hava gücü açısından Suriye'den güçlü olduğunu belirten Cebir, "Olası bir hava mücadelesinin sonuçlarını kimse tahmin edemez" dedi.

BBC Türkçe'nin yayınladığı haberde Suriye'de daha önce askeri ateşe olarak çalışmış ve bölgedeki bazı askeri tesisleri ziyaret etmiş olan Prof. Esat Arslan'ın görüşlerine de yer verildi.

Arslan, hava savunma sistemlerinin öncelik sırasına göre Suriye'nin farklı yerlerinde konuşlandırıldığını, Tartus'taki Rus üssü gibi stratejik alanlara, radar sistemlerinin bulunduğu bölgelere ve hava kuvvetleri uçaklarının olduğu yerlere yerleştirildiğini belirti.

"SURİYE İÇİN EN BÜYÜK SORUN, ASKERİ SİSTEMLERİNİN MODERNİZE EDİLMEMİŞ OLMASI"

Suriye'deki askeri yapılanmayı yakından tanıyan fakat adını açıklamak istemeyen bir güvenlik uzmanı ise, Suriye'de Kesep yakınlarında, Hama ile Humus arasında, Süveyda, Tartus ve Şam olmak üzere 6 bölgede radar sistemlerinin bulunduğunu anlattı.

Suriye ordusu için en büyük sorunun ise, başta elindeki uçaklar olmak üzere, askeri sistemlerin modernizasyonunun yapılmamış olmasına dikkat çeken aynı güvenlik uzmanı, 2011 yılında Suriye'deki uçak ve helikopter filolarının yüzde 30'unun arızalı olduğunu ifade ederken "Tüm bu eski sistemlere karşı Şam-Süveyda yolundaki doğalgaz santralinin yakınlarında, hangarlarda hiç kullanılmamış Rus yapımı 120 uçak var" dedi.

Kaynak: ANKA / Dünya

Rusya Federasyonu Türkiye Suriye Şam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title