Haberler

Eşcinsel Hakem Dinçdağ, Almanya'da Ödül Aldı

Güncelleme:

TFF'nin eşcinsel olduğu gerekçesiyle hakemlik lisansını iptal ettiği Halil İbrahim Dinçdağ, Berlin'de "Saygı Ödülü" aldı.

Türk Futbol Federasyonu'nun eşcinsel olduğu için hakemlik lisansı iptal ettiği Halil İbrahim Dinçdağ, dün Berlin'de 'Saygı Ödülü 2014' adı altında verilen ödüle layık görüldü.

Ödülü 38 yaşındaki eski Hakem Dinçdağ'a Berlin Eyalet Başbakanı Klaus Wowereit verdi. Wowereit, 2002 yılında Berlin Eyalet Başbakanı seçildiği gün, yaptığı konuşmasında eşcinsel olduğunu deklare etmişti. Wowereit, Dinçdağ'ı mücadelesinden dolayı tebrik etti.

ÇEKTİĞİ ZORLUKLARI ANLATTI

'Eşcinsellik Düşmanlığına Karşı Birlik' tarafından verilen ödülü aldığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Halil Dinçdağ, hakemliğe dönmek için başlattığı hukuksal mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğini söyledi. Dinçdağ, eşcinsel olduğunun öğrenilmesinden sora ve askerlik muayenesi sırasında yaşananları da anlattı. Dinçdağ, hakemlik yetkisini elinden alan Türkiye Futbol Federasyonu'na karşı başlattığı hukuksal mücadeleyi son nefesine kadar sürdüreceğini belirtti. Dinçdağ "Mücadelemi son nefesimi vereceğim ana kadar bırakmayacağım" dedi.

EKONOMİK SIKINTILAR ÇEKTİ

Dinçdağ cinsel tercihinin kamuoyu tarafından öğrenilmesinden sonra çalıştığı radoyodaki işini de kaybederken, çok defalar ölüm tediti de aldığı belirtti. Dinçdağ, şimdiye kadar çalışmak amacıyla 150 yere başvurduğunu ancak hiçbir yerden kendisine olumlu cevap gelmediğini de aktardı. Toplantıda konuşan 'Eşcinsellik Düşmalığına Karşı Futbol Taraftarları İnisiyatifi' sorumlularından Christian Rudolph, Almanya'da eşcinsellerin sıkıntılar çektiğine vurgu yaparak, Alman toplumunun da yeteri kadar hoşgörülü olmadığına işaret etti.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Almanya Berlin Spor Haberler

500

Yorumlar (5)

AHMET:

Zaten bu avrupalılar biz müslümanları eşcinsel yapmaya çok meraklılar yeterki eşcinsel olun hemen ödülü ikramiyeyi kaparsınız size her kapıyı açarlar diva olursunuz.

9
1
yanıtYanıtla
Son KalenderMobil-IOS:

Ata sen de arabistanlimisin

0
0
yanıtYanıtla
AtaMobil-IOS:

Kimse kimseyi eşcinsel yapmaya çalışmıyor, Müslümanlığa gelince; Dünya'da en çok eşcinsel Arabistan'da .

0
0
yanıtYanıtla
bayramMobil-ANDROID:

yeminle taş yağsa niye diye sorgulamam.

0
0
yanıtYanıtla
vatandas mert:

ödülü veren de zaten escinsel sanki burda itibar görüyolarda birbirlerini övüyolar terbiyesiz müsvetdeler

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title