Haberler

Esbaş'ta Organ Bağışı Etkinlikleri Başladı

Ege Serbest Bölgesi A.Ş.'de (ESBAŞ) organ bağışı eğitimi ve lokma dökme etkinliği gerçekleştirildi.

Ege Serbest Bölgesi A.Ş.'de (ESBAŞ) organ bağışı eğitimi ve lokma dökme etkinliği gerçekleştirildi.

Gaziemir ESBAŞ'ta gerçekleşen etkinliğe İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Türkyılmaz, Müdür Yardımcıları Dr. Hakan Bayrakçı, Dr. Ayhan İzzetinoğlu, Gaziemir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Demiryürek, ESBAŞ Sağlık Hizmetleri Sorumlusu Dr. Hünkar Karabulut, ESBAŞ Müdürü Şenay Satıoğlu, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Dr. Rahmi Baykan ile ESBAŞ çalışanları ve İl Sağlık Müdürlüğü Organ ve Doku Nakli Koordinatörlüğü çalışanları katıldı.

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Türkyılmaz'ın konuşması ile başlayan etkinlikte Dr. Rahmi Baykan organ ve doku bağışı konusunda bir sunum yaptı. Organ bağışı verilerine değinen Baykan, "Türkiye'de böbrek yetmezliği hastası elli altı bin kişi var. Biz hep bağışçı mıyız? Hayır, organ bekleyen insanlar haline de gelebiliriz. Böbrek yetmezliği tanısını her an alabiliriz. Hep organ vericisi değiliz, organ alıcısı da olabiliriz," diyerek organ bağışının önemini belirtti. Etkinlik, katılımcıların sorularının yanıtlanması ile son bulan sunumun ardından, ESBAŞ binası içinde açılan Organ Bağış Standı ziyareti ve lokma dökme etkinliği ile son buldu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bediha Türkyılmaz Gaziemir Baykan Ege Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title