Haberler

Esad: IŞİD Yenilene Kadar Görevimin Başındayım

Güncelleme:

Suriye'de siyasi geçişe yönelik çabalar sürerken, ABD Başkanı Barack Obama krizin sona ermesi için Esad'ın görevinden ayrılması gerektiğini söyledi. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'dan ise "IŞİD yenilene kadar hiçbir yere gitmeyeceğim" mesajı geldi.

YENİDEN ADAYLIK SİNYALİ

IŞİD'in yenilgiye uğratılmasının ardından, iktidar değişimi için bir ya da iki yılın yeterli olacağını ifade eden Esad, devlet başkanlığı seçimlerinde yeniden aday olabileceğini de söyledi. İtalyan Rai televizyonuna mülakat veren Esad, "Suriye'nin birçok bölgesi teröristlerin elindeyken siyasi alanda bir yere varmak mümkün değil" şeklinde konuştu.

"MAKİNELİ TÜFEKLERLE ATEŞ EDENİ MUHALİF DİYE TANIMLAYAMAZSINIZ"

Bununla birlikte Esad "terörist" tanımına sadece IŞİD militanlarının girmediğini hükümet güçlerine karşı savaşan silahlı muhalifleri de "terörist" olarak gördüğünü söylerken de "Bu, her ülkede böyledir. Makineli tüfeklerle ateş edenleri muhalif diye tanımlayamazsınız" sözlerini kullandı.

Öte yandan IŞİD'in yenilgiye uğratılmasının ardından, iktidar değişimi için bir ya da iki yılın yeterli olacağını ifade eden Esad, devlet başkanlığı seçimlerinde yeniden aday olabileceğini de belirtti.

"BEN SEÇİLİRSEM DAHA İYİ BİR GELECEKLERİ OLACAK"

Beşar Esad'ın "Devlet başkanlığı seçimlerinde aday olmamı yasaklayan herhangi bir kırmızı çizgi yok" sözlerini de kullandığı mülakat sırasında "Ben seçilirsem Suriyelilerin daha iyi bir geleceği olacak" dedi. Bunların yanı sıra Esad, seçim olmadan iktidarda kalmasının kendisi için siyasi bir hata olacağını da söyledi.

OBAMA: ESAD KALDIĞI SÜRECE…

ABD Başkanı Barack Obama ise Suriye krizinin sona ermesi için Devlet Başkanı Beşar Esad'ın görevinden ayrılması gerektiğini söyledi.

ABD Başkanı Obama, Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) Zirvesi için gittiği Filipinler'in başkenti Manila'da, Suriye'deki son durum ve IŞİD'le mücadele konularında açıklamalarda bulundu.

Sputnik'in haberine göre, Suriye'de siyasi bir anlaşmaya varılamazsa IŞİD'i yenmenin mümkün olmadığını söyleyen Obama, bu siyasi anlaşmanın sağlanabilmesi için Esad'ın görevi bırakması gerektiğini savundu. Obama, "Ben, Esad iktidarda kaldığı sürece Suriye'deki iç savaşın çözülebileceği bir durum görmüyorum" diye konuştu.

TRUDEAU'DAN OBAMA'YA DESTEK SÖZÜ

Bu arada, Kanada Başbakan Justin Trudeau da Obama'ya, IŞİD'le mücadelede güçlü bir partner olmayı sürdüreceklerini söyledi. APEC Zirvesi kapsamında Obama ile ikili bir görüşme gerçekleştiren Trudeau, "Kanada uluslararası koalisyonun güçlü bir partneri olarak kalmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

Trudeau, göreve gelmesinin ardından ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyondaki savaş uçaklarını geri çekme kararı almıştı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği Barack Obama Beşşar Esed Suriye Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı?
500

Yorumlar (49)

haciabiy:

Allah dogrunun yardimcisidirEsad ulkesini koruyor insallah esadin bunda basarili olacagina dua ediyorum

18
9
yanıtYanıtla
ALIBERLIN:

HELAL OLSUN ESADA BIZIM KOYUNLAR GIBI VATANINA IHANET ETMEDIT TEBRIKLER

16
7
yanıtYanıtla
AYIKTINMI:

Kıvırma ondan öncede mualiflere karşı baştaydın. Git deniyorsa git okadar insanın kanına girdin.

5
17
yanıtYanıtla
MAHONİ:

KAHROLSUN BAAS REJİMİ

11
9
yanıtYanıtla
HERTARAF KAVOS:

ULAN VAD ETIKLERI DEMOKRASI NERDE IRAKTAMI AFKANISTANDAMI LIBYADAMI HERTARAF KAVOS!!!!!!

yanıt2
yanıt0
...:

Yüz binlerce insanın ölümünün sorumlusu Esed.

3
15
yanıtYanıtla
bilgen birler:

sen hic suriye lile konustunmu ben konustum hede bir cok kisile adamlar diyorki biz ülkemizde oyle mutluyidik sorunumuz yoktu esadin kimseye ayrimcilik yapmaz di baska ülekleri recimini yiklidik dan sonra suriyeyi yikmak icin binbir yalan sölediler neden sudu arabistan kuvet faszim recim var neden oraya birse yok cunku onlar amerikanin döstular onun icin birse yapilmiyor bence islam ülkeleri artik akil larini basina alsin yoksami daha kötu olacak mademki canabil allah

yanıt19
yanıt0
umut:

yorum yapan beyler turkiyede akp esadin yaptigini yapiyor sivilleri oldurup teroriste diye lanse ediyor once ulkende yasanan akp vahsetine dur de ondan sonra komsun hakkinda yorum yap

10
8
yanıtYanıtla
CAN DERSİMLİ:

İŞİD YENİLMEZSE DÜNYANIN SONU DEMEKTİR. ABD-İSRAİL-TÜRKİYE- SUUDİ ARABİSTAN ORTADOĞUYU ŞEKİLLENDİRMEK İÇİN İŞİD BELASINI YARATTI. SURİYEDE İŞİDİN YAPTIKLARINI MEŞRU GÖREN SİLAH VEREN AKP, TÜRKİYEDE BAŞKA ÜLKELER PKK YA YARDIM ETTİĞİNDE NEDEN KIYAMETİ KOPARIYOR. ETME BULMA DÜNYASI

4
11
yanıtYanıtla
ADEM OGLU:

ISIDE SIRA GELDIMI SILAH SEBEST PKK YASAK PKK NIN SAKALI YOK

yanıt1
yanıt0
Tüm 49 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title