Haberler

Esab'ın Gecesinde Soma'ya Ağıt Yakıldı

Eskişehir Emirdağ Kültür ve Sanat Derneği (ESAB) tarafından düzenlenen Burhanettin Çil vefa gecesinde Soma maden ocaklarında şehit işçiler için ağıt yakıldı.

Eskişehir Emirdağ Kültür ve Sanat Derneği (ESAB) tarafından düzenlenen Burhanettin Çil vefa gecesinde Soma maden ocaklarında şehit işçiler için ağıt yakıldı.

Eskişehir Emirdağ Kültür ve Sanat Derneği (ESAB) tarafından Eskişehir Büyükşehir belediyesi Taşbaşı Kültür ve Sanat Merkezi Kırmızı Salonda gerçekleştirilen şair yazar Burhanettin Çil vefa gecesi öncelikle Soma'da şehit olanlar için bir dakika saygı duruşuyla başladı. Sunuculuğunu araştırmacı yazar şair Mesut Acetin yaptığı etkinlikte, Soma'da hayatını kaybeden madencilerimizin acısına sanatçılar ağıt yaktı. Şairler, hayatını kaybeden işçiler için yazdıkları şiirleri okudu.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ), Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Başkanı Prof.Dr. Halil Buttanrı, ESOGÜ Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyeleri Prof.Dr. Tamilla Aliyeva Abbashanlı ve Prof.Dr. Müzeyyen Buttanrı, ESAB Başkanı Ahmet Urfalı, Eskişehir Şairler Derneği Başkanı İbrahim Sağır, Eğitimci Yazar ve Edebiyat Eleştirmeni Necmettin Koç, Hikayeci-Edebiyatçı Mehmet Sadık Bozkurt, Eskişehirli şair yazar Çil'in edebi kişiliği, sanatı ve şiirleri hakkında konuşma yaptılar. Kalabalık bir dinleyici topluluğunun katıldığı gecede, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Tamilla Aliyeva Abbashanlı, şair yazar Burhanettin Çil'e plaket verdi.

Ressam Safiye Eryücel de yapmış olduğu Çil'in resmini kendisine hediye etti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Emirdağ Soma Yerel Haberler

title