Haberler

Eş ve Evlat Katiline 55 Yıl Hapis

Tuzla'da tartıştığı imam nikahlı eşi ile iki kızını öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Ömer Kaya, 55 yıl hapse mahkum edildi.

Tuzla'da tartıştığı imam nikahlı eşi ile iki kızını öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Ömer Kaya, 55 yıl hapse mahkum edildi.

Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Kaya ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada son sözü sorulan Kaya, "Keşke böyle bir olay olmasaydı. Pişman ve üzgünüm. Korkutmak amacıyla silahımı çekince kızım Rojda, arkamdan boynuma sarıldı. Elimdeki silahı da almak isteyince silah patladı. Ben de kendimi kaybettim" dedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, Ömer Kaya'yı, kızları Rojda ve Dilan Kaya'yı kasten öldürdüğü gerekçesiyle iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme heyeti, Kaya'nın eylemini haksız tahrik altında işlediğini değerlendirerek, hapis cezasını 20'şer yıla indirdi.

Kaya'yı, imam nikahlı eşi Güllücan Özbir'i kasten öldürmekten müebbet hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, sanığın bu cezasını da suçu haksız tahrik altında işlediği gerekçesiyle 15 yıla düşürdü.

Bu arada, üye hakim İhsan Sartık, sanık lehine uygulanan takdiri indirim hükümlerinin usule, yasaya ve hakkaniyet kurallarına uygun olmadığı gerekçesiyle mahkeme heyetinin kararına katılmadığını belirtti.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Ömer Kaya'nın 6 Kasım 2013'te Tuzla'daki evlerinde tartıştığı imam nikahlı eşi Güllücan Özbir ile kızları Rojda (18) ve Dilan Kaya'yı (20) silahla öldürdüğü belirtiliyordu.

İddianamede, Kaya'nın, Özbir'i öldürmekten müebbet, kızları Rojda ve Dilan Kaya'yı öldürmekten de iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep ediliyordu.

Kaynak: AA / Güncel

Ömer Kaya Tuzla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title