Haberler

Es-Es"Te İkinci Skibbe Dönemi

Eskişehirspor ile anlaşan Alman teknik adam, siyah kırmızılı ekibi ikinci kez çalıştıracak Skibbe'nin çalıştırdığı siyah kırmızılı takım, 17 karşılaşmada 9 galibiyet, 5 mağlubiyet, 3 beraberlik aldı Es Es'ler, Skibbe yönetiminde 17 maçta 19 gol atıp, kalesinde 15 gol gördü.

Spor Toto Süper lig ekiplerinden Eskişehirspor ile prensip anlaşmasına varan Alman teknik adam Michael Skibbe, 2011-2012 sezonunda başında olduğu siyah-kırmızılı ekibi, ikinci kez çalıştıracak.

Almanya'nın Borussia Dortmund ve Bayer Leverkusen takımlarına çalıştırdıktan sonra Türkiye'ye ilk kez 2008-2009 sezonunda Galatasaray teknik direktörü olarak gelen Skibbe, 2009-2011 sezonları arasında Eintracht Frankfurt'u yönetti. Skibbe, daha sonra 2011-2012 sezonu için Eskişehirspor ile anlaştı.

Alman çalıştırıcı, yönetimindeki takım ligin başında kendi evinde oynadığı Beşiktaş karşılaşmasını 2-1 kazanarak sezon iyi bir giriş yaptı. Başarılı teknik adam, takımın başında çıktığı diğer 16 karşılaşmada ise 8 galibiyet, 5 mağlubiyet, 3 de beraberlik aldı.

Skibbe yönetimindeki takım, sahasında yaptığı 8 karşılaşmanın 5'ini kazanıp, 2'sinde berabere kaldı, bir maçta da sahadan bir puanla ayrıldı. Alman teknik adamın Eskişehirspor'u deplasmandaki 9 maçta da 4 galibiyet, 2 beraberlik, 3 de mağlubiyet aldı. Es-Es'ler, 17 maçta 19 gol atıp, kalesinde 15 gol gördü.

Eskişehirspor ile sezonun ilk yarısını Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın ardından 30 puanla 4'üncü sırada tamamladı. Skibbe, devre arasında Bundesliga takımlarından Hertha Berlin ile anlaşarak siyah-kırmızılı ekipten ayrıldı.

Hertha Berlin'in ardından Türkiye'de 2012-2013 sezonunda Kardemir Karabükspor'u, bu sezonun ilk yarısında da İsviçre'nin Grasshoppers takımını çalıştıran Skibbe, Ertuğrul Sağlam'dan boşalan teknik direktörlük koltuğu için Eskişehirspor ile prensipte anlaştı.

Eskişehirspor Basın Sözcüsü Fatih Sezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, resmi sözleşmeyi imzalayacak Skibbe'nin pazartesi günü başlayacak Antalya kampında takımın başında olacağını söyledi. - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Michael Skibbe Eskişehirspor Galatasaray Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title