Haberler

Eş Başkanlardan Otyam İçin Başsağlığı Mesajı

Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, ressam, gazeteci-yazar, Fikret Otyam'ın vefatı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, ressam, gazeteci-yazar Fikret Otyam'ın vefatı nedeniyle yayınladıkları mesajda, Otyam'ın yazıları ve resimleriyle Anadolu halklarının sesi soluğu olduğuna dikkat çekilerek, Otyam'ın bu coğrafyanın en güzel renklerinin bütününü temsil ettiği, bu nedenle halkların nazarında unutulmayacağı vurgulandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, ressam, gazeteci-yazar, Fikret Otyam'ın vefatı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Mesajda, Otyam'ın büyük sanatçı kişiliğine dikkat çekilerek, Anadolu ve bölgeyle ilgili röportajlarıyla, resimleriyle, Anadolu halklarının sesi soluğu olan Otyam'ın bu coğrafyanın en güzel renklerinin bütününü temsil ettiği vurgulandı. Otyam'ın daha 1961'li yıllarda bölge insanının yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, "bölge insanına kılıçla değil sevgi kılıcıyla yaklaşılmalı, aksi taktirde ülkemizin sınırları değişir" dediğine işaret edilen mesajda, tabloları, şiirleri, yazıları ve sanatçı kişiliğiyle halkların nazarında Otyam'ın unutulmayacağı vurgulandı. Mesajda, "Otyam'ın ailesine, sevenlerine ve halklarımıza başsağlığı diliyoruz. Toprağın bol olsun, ışıklar içinde yatsın…" denildi.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Fikret Otyam Fırat Anlı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title