Haberler

Eş Başkanlar Yeni Belediye Binası İnşaatını Gezdi

Van’ın Erciş Belediyesi eş başkanları Diba Keskin ile Abdurrahman Çağan, Belediye Fen İşleri Müdürlüğü görevlileri ile birlikte inşaatı devam eden yeni belediye binasında incelemelerde bulundu.

Van'ın Erciş Belediyesi eş başkanları Diba Keskin ile Abdurrahman Çağan, Belediye Fen İşleri Müdürlüğü görevlileri ile birlikte inşaatı devam eden yeni belediye binasında incelemelerde bulundu.

Erciş- Ağrı karayolu üzerinde bulunan yeni belediye binasını gezerek inşaat çalışmaları hakkında yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan eş başkanlar, yapım aşamasında bütün yetkilerin TOKİ'de olması nedeniyle binanın yapımına herhangi bir müdahalede bulunamadıklarını belirterek, böylesi lüks bir binanın ise Erciş için çok da gerekli olmadığını ifade ettiler.

2012 yılında inşaatına başlanan yeni belediye binasının Haziran 2015'te Erciş Belediyesi'ne teslim edileceğini de belirten Eş Başkan Keskin, "Geçmiş dönem belediye yönetiminin kuruma ait farklı yerlerdeki 55 dönüm gayrimenkulü karşılığında TOKİ'ye yaptırdığı işlerden biri olan yeni belediye hizmet binasının son eksikleri gideriliyor. Erciş, içinde bulunduğu kentsel dönüşüm çıkmazında. Erciş ekonomik ve psikolojik olarak kan ağlıyorken, belediye arazilerine karşılık yapılan bu binanın lüks olmasının bizce bir anlamı da yok. Bir taraftan dönüştürülmesi gereken bina yığınları ve enkazlar duruyorken, diğer taraftan içinde balo salonlarının olduğu binaların yapılmasını bir çelişki olarak değerlendiriyorum. Binanın teslimi için de sözleşmede bitiş tarihi olarak belirtilen haziran ayını bekliyoruz. Taahhüt edilen maddelerin karşılık bulmaması durumunda binayı asla teslim almayacağız. Alsak bile böylesi bir binada gönül rahatlığıyla oturabileceğimizi düşünmüyorum" dedi.

Eş başkanlar, belediye teknik personelleri ile bir dizi incelemede bulunduktan sonra binadan ayrıldı. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diba Keskin Erciş Ağrı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title