Haberler

Eş Başkanlar Suruç'ta

Van Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediye eş başkanları, topladıkları 300 ton malzemeyi Suruç’a götürerek yetkililere teslim ettiler.

Van Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediye eş başkanları, topladıkları 300 ton malzemeyi Suruç'a götürerek yetkililere teslim ettiler.

Van Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Kobani halkı ile dayanışma amacıyla toplanan 300 ton gıda, giyim ve temizlik malzemesi yardımı, Van Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya ile beraberindekiler tarafından Suruç Belediyesi'ne teslim edildi. Burada bir konuşma yapan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban, Kobani'nin inşasının herkes için bundan sonra en temel görev olması gerektiğini belirterek, tüm halkların bu konuda üzerlerine düşeni yerine getirmesi gerektiğini ifade etti. Öncelikle Kobani ve Rojava'nın inşası için insani bir koridorun açılmasını isteyen Çoban, tüm dünyanın bu konu ile ilgili çaba sarf etmesini istedi. İnşa süreçlerinin, mücadele süreçlerinden çok daha ağır olduğunu aktaran Çoban, inşa sürecinin tüm insanlık için bir onur mücadelesi olması gerektiğini ve öyle yaklaşılması gerektiğini kaydetti. Vanlıların yardımlarla ilgili asla duygu olarak kopmadıklarını ve ilk günden başlayarak bugüne kadar aralıksız bir şekilde yardım yaptıklarını ifade eden Çoban, Van halkı ve Van esnafına teşekkür etti. Kobani'nin zaferini insanlığa yaşatan tüm güçlere ve halklara teşekkür eden Çoban, "Kobani'nin zafer mücadelesinde hayatlarını kaybedenler önünde saygı ve minnetle eğiliyorum. Kobani onlar sayesinde dünyada ışığın yüzü oldu. Bizim buradaki çağırımız Kobani'yi inşa çağrısıdır. Verdiğimiz bedelleri bilerek, anlayarak ve düşünerek bir yaklaşım içerisinde olmalı ve Kobani'yi yeniden inşa etmeliyiz. Biz hepimiz bu inşaya rol biçmek ve bu inşanın temellerini atmak için buradayız" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından eş başkanlar Çoban ve Kaya, beraberlerindekilerle Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan ve günlük 50 bin kişilik yemek pişiren aşevini ziyaret etti. Burada çalışanlarla bir araya gelen ve bilgi alan eş başkanlar, ardından yine Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan ve günlük 40 bin ekmek üretilen fırını ziyaret edildi.

Burada kısa bir değerlendirme yapan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya, Van Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin burada önemli çalışmalar yaptığını ve bundan sonra yapmaya da devam edeceğini söyledi. Kobani'de savaşın başladığı günden bugüne kadar ellerinden gelen çabayı Kobani halkı harcadıklarını söyleyen Kaya, yardımların bundan sonra da Van halkı tarafından devam ettirileceğini söyledi. Kobani zaferinin tüm insanlığın zaferi olduğunu belirten Kaya, "Kobani'deki zafer hepimizi çok mutlu etti. Kobani'nin zaferi tüm halkımıza hayırlı olsun" dedi.

Açıklamanın ardından eş başkanlar Suruç Belediyesi'ni ziyaret ettiler. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Suruç Belediyesi Bekir Kaya Kobani Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title