Haberler

Eş Başkan Güler, Vaski'nin Çalışmalarını Değerlendirdi

Van’ın Başkale Belediyesi Eş Başkanı İhsan Güler, 2015 yılının çok iyi bir hizmet yılı olduğunu ve 2016 yılında da aynı kararlılıkla hizmetlere devam edileceğini söyledi.

Van'ın Başkale Belediyesi Eş Başkanı İhsan Güler, 2015 yılının çok iyi bir hizmet yılı olduğunu ve 2016 yılında da aynı kararlılıkla hizmetlere devam edileceğini söyledi.

VASKİ'nin ilçede yaptığı çalışmaları değerlendiren Eş Başkan İhsan Güler, "VASKİ, kuruluşundan kısa süre sonra Başkale'de kendi birimini oluşturarak çalışmalara başladı. Büyükşehrin kurulmasıyla birlikte bizler yaklaşık yüzyılın sorunlarıyla karşı karşıya kaldık. 2015 yılı VASKİ açısından da daha verimli ve organizeli çalışmanın yapıldığı bir yıl oldu. Mevcut koşullar tüm sorunların çözülmesini kısa sürede çözmeye el vermiyor. 2016 yılı içinde programlarımızı yaptık, inanıyoruz ki 2015'e göre çok daha iyi bir noktada olacağız" dedi.

2015 yılında Başkale ilçesinin en büyük kazanımının yapılan arıtma tesisi olduğunu dile getiren Güler, "Bu tesisin projesini 2012 yılında İller Bankası'na sunduk, yüzde 50 hibe ile yapımı gerçekleştirildi. Van'ın büyükşehir olmasından sonra tesis VASKİ'ye devredildi. Şu anda tesis bitme aşamasına getirildi. Bölgen en kapsamlı arıtma tesislerinden birini Başkale'ye kazandırdık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hem çevreyi koruma hem de çevre bilincini yükseltme açısından yapılacak en büyük yatırımlardan biridir" diye konuştu.

Bu yıl Başkale'de 7 kilometre kanalizasyon hattı çekildiğini ve halen ilçenin yüzde 30'un da kanalizasyon bulunmadığını belirten Güler, "Ayrıca iki terfi merkezinin kurulması için son aşamaya gelindi. Bunların faaliyet geçmesi ile mahallelerimiz kanalizasyon hizmetinden yararlanacak. 2106 yılında da kanalizasyon hizmetleri İller Bankası ile birlikte çözüme kavuşturulmuş olacak. İlçe, Van'ın yüzölçümü bakımından ikinci büyük ilçesidir. İki tane uç köy arasında yaklaşık 170-180 kilometre mesafe var. Merkeze bağlı köylerin uzaklığı 70 kilometre, bunun için hizmet götürmede bazı zorluklar, yetmezlikler çıkabilir. Buna rağmen yine de çalışmalar hız kesmedi. Albayrak Mahallemizin depoları onarıldı, hatları onarıldı. 30 depo yapımı tamiratı gerçekleştirildi. 2016 yılında da VASKİ'den yeni hizmetler talep ediyoruz" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İller Bankası İhsan Güler Başkale Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title