Haberler

Erzurumlu Hayırseverlerden Mültecilere Yardım Eli

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan “Şimdi Yaraları Sarma Zamanı” kampanyası çerçevesinde Erzurum’da T.D.V. Erzurum şubesinin öncülüğünde il genelinde başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde toplanan yardımlar düzenlenen törenle uğurlandı.

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan "Şimdi Yaraları Sarma Zamanı" kampanyası çerçevesinde Erzurum'da T.D.V. Erzurum şubesinin öncülüğünde il genelinde başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde toplanan yardımlar düzenlenen törenle uğurlandı.

Erzurum İstasyon Meydanında düzenlenen törene Erzurum Vali Yardımcısı Ayhan Terzi, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Müftü vekili Celal Büyük, İlçe müftüleri, daire amirleri ve din görevlileri ile birlikte hayırseverler katıldı.

Uğurlama töreninde bir konuşma yapan İl Müftü vekili Celal Büyük, "1975 tarihinde kurulmuş bir iyilik hareketi olan T.D.V kurulduğu günden bu güne gerek yurt içinde gerekse yurt dışında Dünyanın farklı coğrafyalarında açlık, doğal afet, savaş ve şiddetin yaşandığı kriz bölgelerindeki milyonlarca insana dil, din, renk, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin yardım elini uzatmaktadır. Vakfımız son günlerde yoğun olarak vatanımıza hicret eden, yüreklerimize sığınan Bayırbucak Türkmen'i kardeşlerimizin ve Suriyeli mülteci kardeşlerimizin yararlarını sarma zamanıdır diyerek bir kampanya başlatmış olup bu kampanya çerçevesinde Erzurum'da da bir çalışma yaptıklarını ve bu çalışma neticesinde dokuz tır dolusu erzak toplamış bulunmaktayız. Hayırseverlere teşekkür ediyorum." dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise törende yaptığı konuşmada, ülkelerindeki sıkıntılarından kaçan Türkmen, Kürt, Arap ve gayrimüslimlerin Türkiye'ye sığındığını hatırlattı. Türk devletinin ve milletinin hiçbir ayırım yapmadan bu insanları bağrına bastığını ifade eden Sekmen, şunları söyledi: "Bu, milletimizin medeniyet anlayışının gereğidir. Biz bundan evvel Kobani için Suriye'den gelen Arap, Türkmen ve Kürt kardeşlerimiz için yardım yapmıştık. Terör olayları nedeniyle mağdur olan kardeşlerimize Siirt'e yönelik kampanya yaptık. Bugün de Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Bayırbucak Türkmenlerine yönelik yapılan kampanyaya destek veriyoruz. Elinde olan, olmayan mutlaka vermek zorunda. Bu nimetler Allah'ın bize bir ikramı. Ne mutlu ki elinde imkan olup da hayır hasenat yapabilenlere, gerçek ihtiyaç sahiplerine onları ulaştırabilenlere. Bu yardım kampanyasına katılan bütün hayırseverlere ve İl Müftülüğümüze teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından İl Müftü vekili Celal Büyük'ün yapmış olduğu dua ile dokuz tır dolusu yardım malzemesi kampa ulaştırılmak üzere Erzurum'dan uğurlandı. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Sekmen Türkiye Erzurum Müftü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title