Haberler

Erzurumlu Avukattan Charlie Hebdo ve Cumhuriyet Gazetesi'ne Suç Duyurusu

Erzurumlu avukattan Charlie Hebdo ve Cumhuriyet Gazetesi'ne suç duyurusu Erzurum Barosu'na kayıtlı avukat Mustafa Polat, Hz. Muhammed karikatürlerinin yer aldığı Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo ve Cumhuriyet Gazetesi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Erzurumlu avukattan Charlie Hebdo ve Cumhuriyet Gazetesi'ne suç duyurusu

Erzurum Barosu'na kayıtlı avukat Mustafa Polat, Hz. Muhammed karikatürlerinin yer aldığı Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo ve Cumhuriyet Gazetesi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran avukat Mustafa Polat, Hz. Muhammed'in temsili resminin ticari amaçla ve küçük düşürücü nitelikte yayımlandığını bildirdi. Mustafa Polat, "İslam diniyle ve peygamberimizle ilgili küçük düşürücü beyanlarda bulunmak suretiyle halkın basın yayın yoluyla dini değerlerinin ifade özgürlüğünü aşacak şekilde aşağılandığı ve halkın kin ve düşmanlığa tahrik edildiği görülmektedir" dedi. Avukat Polat, şöyle devam etti:

"Yaptığı yayınlardan dolayı derginin saldırıya uğraması da insanların tahrik edildiğine dolaylı olarak kanıt teşkil etmektedir. Derginin ve gazetenin bu haberlerden önceki, sonraki satış rakamları incelendiğinde satışları artırmaya yönelik olarak, tamamen maddi kaygılarla yapıldığı, anayasada da karşılığını bulan ifade özgürlüğüyle hiçbir alakasının bulunmadığı anlaşılacaktır. Kaldı ki karşılaştırmalı satış rakamları incelendiğinde görülecektir ki buradaki amaç gerçek manada haber yapmak değil, Müslümanların dini değerleriyle oynayıp tahrik etmek suretiyle gazete almalarını sağlamaktır. Buda dini değerlerin aşağılanmasının başka bir şeklidir. Bunun da basın özgürlüğüyle veya ifade özgürlüğüyle hiçbir alakası bulunmamaktadır. Şahsen İslam dinine inanan bir kişi olarak bu yayınları maddi kaygılarla yapan ve TCK'da tanımlanan 216/3, 218 maddelerde yer alan suçları işleyen dergiden ve bu derginin yayınlarına kendi gazetesinde yer vermek suretiyle suç işleyen Cumhuriyet Gazetesi'nden de davacı ve şikayetçiyim."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Gazetesi Charlie Hebdo Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title