Haberler

Erzurum ve Iğdır'da Bereket Ormanı Oluşturuldu

ERZURUM/ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca yürütülen Gönül Elçileri Projesi kapsamında Erzurum ve Iğdır'da "Bereket Ormanı"nda fidanlar toprakla buluşturuldu.

ERZURUM/ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca yürütülen Gönül Elçileri Projesi kapsamında Erzurum ve Iğdır'da "Bereket Ormanı"nda fidanlar toprakla buluşturuldu.

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Kirimetçi Tabyalarında düzenlenen etkinlikte, Emine Erdoğan adına fidan dikti.

Altıparmak, burada yaptığı konuşmada, çam fidanlarını toprakla buluşturduklarını söyleyerek, "Her yerde olduğu gibi burada da pozitif ayrımcılık yapıldı ve en güzel fidanlar hanımlar adına dikildi. Fidanları diktik, can sularını verdik. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Vali Altıparmak'ın eşi Özden Altıparmak, proje kapsamında Erzurum'da dikili ağacı olduğunu dile getirerek, "Yıllar sonra yolumuz bu tarafa düşerse ağaçlarımıza bakacağız. Erzurum'un çehresi değişecek. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Erzurum Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner ise 10 hektarlık Kiremitçi Tabyalarında sonbahar döneminden itibaren 3 bin sarıçam, 6 bin huş fidanı olmak üzere 9 bin fidan diktiklerini söyledi.

Iğdır

Tuzluca ilçesi mevkisindeki alanda düzenlenen fidan dikim töreninde Iğdır Valisi Davut Haner, eşi Sema Haner ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve vatandaşlar hazırlanan bölümlere fidanlarını dikti.

Burada Emine Erdoğan'ın göndermiş olduğu fidan da Davut Haner tarafından toprakla buluşturuldu.

Vali Haner, yaptığı açıklamada, Türkiye'de orman varlığını artırmak için çalışmalar yürütüldüğünü belirterek, "Bereket Ormanları Projesi için bütün hanımları sahiplenmeye davet ediyorum. Ülkemizdeki orman varlığının artmasında çok önemli bir yere sahip bu proje" dedi.

Haner, vatandaşların gösterdiği ilgiden son derece memnun kaldıklarını söyledi.

İki yıl içinde Iğdır'daki orman varlığını iki kat artırmak istediklerini vurgulayan Haner, "Bu alanda 500 fidan dikildi. Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu, geçtiğimiz aylarda kentimizi ziyaret etmiş ve bizlere bir hedef vermişti. Hedef doğrultusunda bugüne kadar 10 bin civarında fidanı toprağa kavuşturduk. Hedefimiz iki yıl içinde orman varlığını iki katına çıkarabilmek" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Erzurum Iğdır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title