Haberler

Erzurum Vakfına, Çakıl ve Kum'dan 'Atatük Portresi' Hediyesi

Erzurumlu Ressam Fehim İbrahimhakkıoğlu’nun çakıl taşları ile yaptığı portreler büyük ilgi görüyor.

Erzurumlu Ressam Fehim İbrahimhakkıoğlu'nun çakıl taşları ile yaptığı portreler büyük ilgi görüyor. İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Mehmet Sabri Seven'i makamında ziyaret ederek çakıl taşları ve kum'dan yaptığı Atatürk portesini Başkan Seven'e hediye eden Dünyaca Ünlü Erzurumlu Ressam Fehim İbrahimhakkıoğlu, Atatürk' portresi çalışmasını iki ay içerisinde tamamladı.

ÇAKIL TAŞLARI İLE ATATÜRK PORTESİ

Dünya'da tek isim olan ve çakıl taşları ile şekli ve rengiyle resimler yaparak bu tarzı ile 'Atatürk' portresi çalışmasını çakıl taşlarını kullanarak taşların doğal renkleri ile tuvalde ışık-gölge, derinlik oluşturan ressam Fehim İbrahimhakkıoğlu, değişik ülke liderlerinin portrelerini çalışmış ve dünyanın farklı köşelerinde kolleksiyoner sahibi olarak tanınıyor.

Renk bakımından sınırlı bir malzemeyi ustaca kullanarak canlı ve derinliği olan eserler verdiğini ifade eden Ressam Fehim İbrahimhakkıoğlu, "Trabzon'da sahilde gezerken, denizin içindeki taşların birbirleriyle ahengini görünce aklıma çakıl taşlarıyla resim yapmak geldi. Üzeri hafif dökülmüş eski bir guaj tablom vardı. Onu çakıl taşıyla yapmaya karar verdim. O gece sabaha kadar taşları o tablonun üzerine yerleştirdim. Sabahleyin ortaya çıkan netice çok hoşuma gitti. Ondan sonra da aynı şekilde devam etti. Yaptığım tablolar büyük olduğundan çakıl taşı, fazla ağırlık yapıyor ve tabloların taşınması problem olabiliyordu. Daha sonra "Bunlara kum da ilave etsem olabilir mi?" diye düşündüm. Kumu da ilave ettim. Çakıl taşı ile kum, yağlı, subazlı boya ile karışım bir resim meydana çıktı. Çakıl taşını 1963'te ilk ben yaptım. Memleketim İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfımıza iki ay süren Atatürk portesini çalışmasını hediye etmekten büyük onur duydum." dedi.

'ERZURUM'DA BİR TARİH YATIYOR'

Erzurum'da bir tarihin yattığını ifade eden Ressam Fehim İbrahimhakkıoğlu, "Yani her adım attığınız yerde tarihten bir var. Bakıyorsunuz bir tarafta Çifte Minareler, Yakutiye Medresesi, diğer yanda Saat Kulesi, Ulu Cami, Lala Paşa Cami'si hepsinin bir hikayesi var. Bunlar tabi bir Erzurumlu olarak hepimizin kıvanç kaynağı. Böyle bir memleketin evladı olmak bize gurur veriyor. Baktığımda bunların hiçbirini birbirinden ayırt edemiyorum. Sadece Erzurum'un içi değil; Hasankale olsun, Oltu olsun, İspir olsun hepsi benim için aynı, hepsi birbirinden güzel. Çünkü, Erzurum kültürünün temeli sağlamdır. Erzurum manevi yönden Türkiye'nin kalesidir." diye konuştu.

BAŞKAN SEVEN'İ DUYGULANDIRAN ATATÜRK PORTRESİ

İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Mehmet Sabri Seven ise Ressam Fehim İbrahimhakkıoğlu'na teşekkür ederek, "Erzurum'un büyük gururu değerli ressamımız, çakıl taşlarına ve kum' a gerçekten de hayat vermişler. Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün bu güzel portesini kum ve çakıl ile buluşturması ile bu sevgiyi yüceltmesi ile Vakfımız adına bizleri duygulandırdı. Herkesin bu tarihi eserleri görmesini istiyorum. Böylesine anlamlı ziyaret ve hediyesi ile büyük gurur duyduk." dedi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk mehmet sabri istanbul erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title