Haberler

Erzurum'un Yeni Valisi Göreve Başladı

Güncelleme:

Son Valiler Kararnamesi ile Antalya'dan Erzurum'a atanan Ahmet Altıparmak göreve başladı.

Son Valiler Kararnamesi ile Antalya'dan Erzurum'a atanan Ahmet Altıparmak göreve başladı. Vali Altıparmak, "Şudur, budur, şu dildedir, şu renktedir, şu mezheptedir. Bunların hiçbir önemi, kıymeti yoktur. İnsan olması, bu topraklarda yaşıyor olması bizim için asıl olan şeydir" dedi.

Kararnameyle Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ile yer değiştiren Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ı havalimanında Vali Yardımcıları Naci Aktaş, Özgür Arslan, Mehmet Gök, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Küçükler, İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Akgün, ilçe kaymakamları ile belediye başkanları karşıladı. Evli ve 3 çocuk babası Ahmet Altıparmak'a Valilik önünde ise kamu kurumlarının müdürleri, ilçelerin kaymakamları ve gazilerden oluşan kalabalık bir grup 'Hoş geldiniz' dedi.

'İNSAN ODAKLI ÇALIŞIRIM'

Karşılamaya gelenlerle tanışan Vali Altıparmak, polis mangasını selamladıktan sonra makamında gazetecilere şu açıklamayı yaptı:

"Erzurum insanların gelip görmeyi, keşfetmeyi, hakikaten yaşamayı arzu ettiği ender yerlerden birisi. Gezip görmek tabi buranın ruhunu anlamak için yeterli bir zaman değildir. Böyle bir imkanı bulup Erzurum'da bize görev verenlere teşekkür ediyorum. Nenehatunların, İbrahim Hakkı Hazretlerinin, Alvarlı Efelerin memleketi olan Dadaş diyarında çalışmak elbette bizi memnun ve mutlu eder. İnsan odaklı çalışan biriyim. Çalıştığımız her projede insan vardır. İnsan sıkıntısını giderme gayreti vardır. 'Şudur, budur, şu dildedir, şu renktedir, şu mezheptedir'. Bunların hiçbir önemi kıymeti yoktur. İnsan olması, bu topraklarda yaşıyor olması bizim için asıl olan şeydir. Bu anlamda biz hizmet veririz."

'BELEŞ MEHMET' DE TANIŞTI

Öte yandan down sendromlu ve önceki dönemlerde görev yapan tüm valilerle samimi olan 'Beleş Mehmet' lakaplı Uğur Laçin de Vali Altıparmak'ı karşılamak için protokol sırasına girmek istedi. Bir görevlinin izin vermemesi üzerine duygulanan ve içeri gönderilen Uğur Laçin, daha sonra Vali Ahmet Altıparmak ile tanışma fırsatı buldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Altıparmak Mehmet Akgün Antalya Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title