Haberler

Erzurum'un Sorunları Ankara'da Masaya Yatırıldı

Erzurum Ticaret Borsası (ETB) ile Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) tarafından Ankara'da düzenlenen yemekte, Erzurum'un kalkınmasının önündeki engellerin aşılması için izlenmesi gereken yol ve yöntemler ele alındı.

Dikmen Vadisi'ndeki bir restoranda verilen yemeğe, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erzurum Milletvekili ve Sağlık eski Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ın yanı sıra, AK Parti Milletvekilleri Zehra Taşkesenlioğlu, Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, İbrahim Aydemir ve Orhan Deligöz, MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, ETB Yönetim Kurulu Başkanı İ.Hakkı Hınıslıoğlu, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Meclis Başkanı Mehmet Akgün,Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kemal Aras, Meclis Üyeleri Vahdettin Yıldız, Vesfi Koç ile M.Nuri Hınıslıoğlu katıldı.

ETB BAŞKANI HINISLIOĞLU: "MÜTEŞEBBİSİ RAHATLATMAK İÇİN ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMALIYIZ"

Yemekte açılış konuşmasını gerçekleştiren ETB Başkanı Hınıslıoğlu,TOBB Genel Kurulu'na iştirak etmek için Ankara'da olduklarını ifade ederek, bu vesileyle de Erzurum'un Ankara'daki temsilcileriyle bir araya gelip, şehrin meselelerinin ele alınacağı bir toplantı düzenlemeyi uygun gördüklerini dile getirdi.

Başkan Hınıslıoğlu, toplantıya iştirak eden iktidar ve muhalefet milletvekillerine teşekkür ederek, şehir için mesnetsiz çekişmelerin bir kenara bırakılıp, Erzurum'u kalbinde hisseden herkesin taşın altına elini sokması gerektiğini söyledi.

Başkan Hınıslıoğlu, bölgede üretim ve ticareti artıracak yeni teşviklere ihtiyaç olduğuna dikkati çekti. Başkan Hınıslıoğlu, "Erzurum'un ekonomik anlamda kalkınması, sosyal ve kültürel bakımdan gelişmesi, yaşam kalitesinin yükselmesi ancak bölgeler arası kalkınmışlık farkının asgari düzeye çekilmesiyle mümkündür." dedi.

Hınıslıoğlu, bölgenin yatırım ortamının iyileştirilmesinin bu anlamda büyük önem taşıdığını ifade ederek, "Sayın vekillerimizin bölgedeki yatırımcıyı, müteşebbisi rahatlatacak adımları atsın, iş dünyası olarak bizler de üzerimize düşen görevi seve seve yerine getirelim" diye konuştu.

Devlet yatırımlarının yanı sıra özel sektör kısıtlaması olmadan devletin vereceği destek ve teşviklerin, Erzurum'un iktisadi ve sosyal kalkınmasını temin edecek unsurlar olduğunu anlatan Başkan Hınıslıoğlu, şunları söyledi; "Bugüne kadar birçok toplantı düzenlendi, raporlar hazırlandı ve ilgili yerlere iletildi.Ama arzu ettiğimiz sonuçları alamadık. Bundan sonra artık sonuç getirecek girişimlerde bulunmak istiyoruz. Bu toplantının asıl amacı da budur. Bu konuda davetimizin siyasilerimizden parti ayrımı gözetilmeksizin karşılık görmesi bizleri mutlu etti."

PROF. DR. AKDAĞ; "NEYİ, NE İÇİN İSTEDİĞİMİZİ ÇOK İYİ ANLATMALIYIZ"

Toplantıda daha sonra konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ise söz konusu toplantıyı düzenleyen ETB ve ETSO yönetimlerine teşekkür ederek, hep beraber hareket etmenin sorunları daha hızlı çözeceğini kaydetti. Erzurum'un kalkınmasının için engelleri ortadan kaldırmak için herkesin sorumluluk almasının kaçınılmaz olduğunun vurgulayan Prof. Dr. Akdağ, sorumluluk alan kurumların da bunun gereğini en iyi şekilde yerine getirmesi gerektiğini dile getirdi. Sıkıntıların çözümü için şimdiye kadar izlenen yol ve yöntemlerde değişiklik yapılmasının yerinde olacağına işaret eden Akdağ, "Öncelikle belli başlıklar altında sorunlarımızı belirleyip, onlara yoğunlaşmamız gerekir." dedi.

Prof. Dr. Akdağ, ETSO ve ETB'nin görev bölümü yaparak, 'sektörel analizler', 'teşvik', 'işgücü piyasasının canlandırılması için yapılması gerekenler', 'ortaklık kültürü', 'markalaşma ve pazarlama teknikleri' ve 'bölgenin kaynak ve potansiyelleri' konularında çalışmalar yapması ve sonuçlarının bir sonraki toplantıda ele alınmasının daha akılcı bir yol olacağını söyledi.

Toplantıda, Erzurum milletvekilleri Zehra Taşkesenlioğlu, Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, İbrahim Aydemir, Orhan Deligöz ve Prof. Dr. Kamil Aydın da şehrin sorunlarının çözümü noktasında görüşlerini dile getirdiler.

Yaklaşık 4 saat süren yemekli toplantının sonunda hatıra fotoğrafı çekildiler. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

AK Parti Erzurum Akdağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title