Haberler

Erzurum'un Güney İlçelerine Elektrik Düzenlemesi

Aras EDAŞ Erzurum İl Koordinatörü Kubilay Atan, kaçak elektrik kullanım oranının yüksek olduğu Tekman, Karayazı, Karaçoban ve Hınıs ilçelerinde elektrik kaçaklarının önüne geçmek için önlem aldıklarını bildirdi.

Aras EDAŞ Erzurum İl Koordinatörü Kubilay Atan, kaçak elektrik kullanım oranının yüksek olduğu Tekman, Karayazı, Karaçoban ve Hınıs ilçelerinde elektrik kaçaklarının önüne geçmek için önlem aldıklarını bildirdi.

Atan, yaptığı açıklamada, elektrik sayaçlarının mesken dışına alma, bağlantı hatlarının standart ve tek tip kablolarla değiştirme, trafo girişlerine enerji giriş kontrolünü sağlamak üzere kabloların değiştirilmesi ve genel aydınlatma direklerinin elden geçirilmesi ve düzenlenmesi yaptıklarını belirtti.

Televizyon reklamlarının yanı sıra hazırladıkları pankartlarla da halkı elektriği tasarruflu kullanma yolunda bilinçlendirme çalışmaları yürüttüklerini anlatan Atan, "Bütün bu işler dağıtım şirketi mühendislerinin kontrolünde taşeron firma elemanlarına yaptırılıyor. Yapılan işlerin maliyeti hiçbir şekilde abonelere yansıtılmıyor" ifadelerini kullandı.

Erzurum, Erzincan, Bayburt, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı'da elektrik dağıtımı yaptıklarını vurgulayan Atan, ilk defa Erzurum'un güney ilçeleri Tekman, Karayazı, Karaçoban ve Hınıs'ı pilot bölge seçerek çalışma başlattıklarını ifade etti.

Yapılan düzenleme ve değişiklikle kaçak elektrik kullanımının önlenmesi, elektrik kayıplarının en aza indirgenmesi, sayaçların kolay okunması, borçlu abonelerin borcunu zamanında ödemesini sağlamak üzere yapı bağlantı hatlarının yenilendiğini belirten Atan, "Abone sayaçlarını EPDK'nın talimatlarına uygun olarak mesken dışına kimsenin okuyamayacağı kapalı kutulara alıyor, trafo girişlerindeki enerji kablolarını değiştiriyor ve genel aydınlatma direklerini gözden geçiriyoruz. Genel kullanıma uygun hale getiriyoruz. İhtiyaç olan yerlere de yeni aydınlatma direkleri dikiyoruz. Bütün bunların maliyetlerini de şirket olarak biz karşılıyoruz." - Erzurum

Kaynak: AA / Yerel

karaçoban karayazı erzurum tekman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title