Haberler

Erzurum'un Adının Değiştirilmesi İçin Verilen Kanun Teklifi

Türk Eğitim Sen Erzurum 1 Nolu Şube üyeleri Erzurum'un adının değiştirilmesi için verilen kanun teklifini protesto etti

Türk Eğitim-Sen Erzurum-1 Nolu Şube üyeleri, Erzurum'un adının değiştirilmesi için verilen kanun teklifini protesto etti.

Valilik binası önünde toplanarak Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtı'na kadar yürüyen sendika üyeleri, ellerinde taşıdıkları dövizler ve Türk bayrakları ile çeşitli sloganlar attı.

Burada grup adına basın açıklaması yapan Şube Başkanı Müfit Bayraktar, kanun teklifinde Erzurum'un ve ilçelerinin isminin değiştirilmek istenmesinin arkasında başka nedenlerin olduğunu söyledi.

Kentin isminin tarihte her zaman Erzurum olduğunu ifade eden Bayraktar, şöyle devam etti:

"Erzurum'un isminin 'Erzerom', ilçelerimiz Aşkale'nin 'Eşqele', Çat'ın 'Oxle', Hınıs'ın 'Xınus', Karayazı'nın 'Gogsi', Şenkaya'nın 'Bardiz', Tekman'ın 'Tatos' ve Uzundere'nin ise 'Azord' olarak değiştirilmesi istenmiştir. Teklif edilen ismi tarihte sadece Ermeniler ve bazı yabancı tüccarlar tarafından kullanılmış hiçbir zaman isim değeri taşımamıştır. Tarih bu coğrafyayı Erzurum olarak yazmıştır, sonsuza kadar da Erzurum olarak yazılacaktır. BDP Milletvekili Altan Tan'ın bu kanun teklifi tam anlamıyla hadsizlik ve kendini bilmezliktir. Tan'ın Büyük Ermenistan Projesiyle örtüşen bu kanun teklifi sözde 'Ermeni Soykırımı'nın 100. yılında yani 2015 yılına bugünden sinsice yapılan bir hazırlıktır. Büyük Türk milleti bu hain ve sinsi oyunu bozacak, Aziziye Tabyaları'nda verilen cevabı zamanı geldiğinde tekrar verecektir."

Bayraktar, isim değişikliği teklifine hükümet kanadından tepki gösterilmemesinin vahim olduğunu dile getirerek, isim değişikliği teklifinin milleti sınamak amacıyla yapıldığını ifade etti. - Erzurum

Kaynak: AA / Güncel

Altan Tan Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title