Haberler

Erzurum Teröristler İçin Adliye ile Emniyetin Fotoğrafını Çekmekten Tutuklandı

Teröristler için adliye ile emniyetin fotoğrafını çekmekten tutuklandı ERZURUM'un Karayazı İlçesinde cep telefonuyla adliye ile Emniyet Müdürlüğünün fotoğraf ve videosunu çeken 14 yaşındaki A.Y. 'terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklandı.

Teröristler için adliye ile emniyetin fotoğrafını çekmekten tutuklandı

ERZURUM'un Karayazı İlçesinde cep telefonuyla adliye ile Emniyet Müdürlüğünün fotoğraf ve videosunu çeken 14 yaşındaki A.Y. 'terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklandı. A.Y. ifadesinde, "Köyde 4 gerilla ile buluştuk. Bana 50 lira verdiler, adliye ve emniyetin fotoğraf ile videosunu çekmemi istediler" dedi.

Olay geçen 28 Temmuz'da Karayazı ilçesinde oldu. Adliyede görevli polis memuru, A.Y.'nin binayı görüntülediğini farketti. Yanına giden polis memuru, video çeken A.Y.'ye ne yaptığını sordu, Emniyet Müdürlüğüne bilgi verdi. Gözaltına alınan A.Y., çıkarıldığı Karayazı Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanarak Erzurum E Tipi Cezaevi'ne gönderildi. Karayazı'ya bağlı Hacıbayram köyünde yaşayan A.Y., ifadesinde şunları söyledi: "Annemle ilçe merkezine yardım toplamak için geldik. Babam yaşamıyor, kaymakamlık yardımı ile geçiniyoruz. Geldiğimde 250 liraya cep telefonu aldım, 150 lirasını ödedim, geri kalanını ise borç olarak yazdırdım. Bu sırada annem yanımda yoktu. Telefonu aldıktan sonra adliyeye doğru gittim. Görüntü almaya başladım. Amacım kendi facebook hesabımda, bu resimleri paylaşmaktı ve arkadaşlarım arasında popüler olmaktı. Kendimce, devlete olan tepkimizi getirmekti. Beni bu konuda yönlendiren olmadı. Telefonumda komutan olarak kayıtlı olan kişi eniştemdir" dedi.

Aynı köyden arkadaşı ile 1 yıl önce Kösehasan köyünde düzenlenen festivale gittiklerini anlatan A.Y. mahkemede verdiği ifadesinde ise şöyle konuştu: "Kösehasan'da Suat Kara ve Ferman Kara isimli gerillalarla 1 yıl kadar önce tanıştım. Kösehasan'da 15 kadar gerilla köyünün aşağısında bir yere çadır kuruyor. Biz de 10-15 çocuk yanlarına gideriz. Köyden ise Naci ve Fuat isimli traktörcüler gerillaların yanına gelir, örgüt lehine konuşup onları destekler. Kampta müzik çalıyorlar, eğleniyoruz. Gerillalar 4-5 haftada bir köye gelip 2 hafta kalırlar. Akşamları dağa gidip, sabah köye inerler. Yolgören köyünde Suat Kara, Ferman Kara, Rochat ve Rohat isimli gerillalarla buluştuk. Benden adliye ile emniyetin fotoğraf ve videosunu çekmemi isteyip, bunun karşılığında 50 lira ücret verdiler."

AVUKATI, TUTUKLAMAYA İTİRAZ ETTİ

Gözaltı, tutuklama ve yakalama kararı olmadan çocuk müvekkilinin 12 saat emniyette bekletildiğini savunan Avukat Müşir Deliduman, A.Y.'nin hacizli eşyalara ve kısa süreli yakalamalara uygulanan muhafaza şeklinde bir tutanakla gözaltına alındığını iddia etti. Bu tutanakta hakim ya da savcı imzasının da olmadığını öne süren Deliduman, "Çocuklar için hürriyeti kısıtlama tedbiri başvurulması gereken en son tedbir olması gerekirken, burada en önce başvurulması manidardır. Erzurum sulh ceza hakimliğinden de aldığımız tutuklamaya itiraza istinaden Anayasa Mahkemesine başvuracağız" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karayazı Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title