Haberler

Erzurum, Teog Sınavında Türkiye Birincisi Çıkardı

Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sistemi kapsamında 25-26 Kasım 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen TEOG sınavında, Türkiye birincilerinden birisi de Erzurum’un Oltu ilçesi Karabekir Ortaokulu’ndan çıktı.

Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sistemi kapsamında 25-26 Kasım 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen TEOG sınavında, Türkiye birincilerinden birisi de Erzurum'un Oltu ilçesi Karabekir Ortaokulu'ndan çıktı.

Karabekir Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi Doğa Karahasanoğlu, TEOG sınavında sorulan 120 sorunun hepsini doğru yaparak Türkiye birincisi 10 öğrenciden biri oldu. TEOG Şampiyonu Doğa Karahasanoğlu'nun başarısı ilçede büyük bir memnuniyetle karşılandı.

"HAFTA SONU KURSLARININ FAYDASINI GÖRDÜM"

Sınava girerken başlarda heyecanlandığını dile getiren 8'inci sınıf öğrencisi Doğa Karahasanoğlu, "Soru kitapçıkları dağıtıldıktan sonra heyecanım gitti. İlk sorular biraz zordu. Ancak sınav ilerledikçe sorular kolay gelmeye başladı. Kodlama hatası yapmamaya çok dikkat ettim. Hiçbir özel kurs ve dershaneye gitmedim. Sadece okulumuzun açtığı hafta sonu kurslarına katıldım. Çokta faydasını gördüm" derken ailesi ve ikiz kardeşinin elde ettiği bu başarıyı büyük bir sevinçle karşıladıklarını söyledi.

Türkiye Şampiyonu öğrenciyi okulunda ziyaret eden Oltu Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin, "Yüzümüzü ağartan güzel başarının elde edilmesinde işin koordinasyonundan saha içerisinde olanlara kadar tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Kaymakam Zengin'in Türkiye Birincisi Doğa Karahasanoğlu'nu ziyaretine İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Zengin, okul Müdürü Yakup Can, şampiyon öğrencinin ilkokul öğretmeni Mürsel Tosun ile sınıf öğretmeni Bülent Yıldız da eşlik etti.

KAYMAKAM ZENGİN KALEM SETİ VE AJANDA HEDİYE ETTİ

TEOG Şampiyonu Doğa Karahasanoğlu'nu kutlayan Kaymakam Mehmet Gökhan Zengin, Oltu'daki eğitim kalitesinin belli bir seviyede olduğuna atıfta bulunarak bu tür başarıların birlikte çalışmanın ürünü olduğunu ifade etti.

Kaymakam Zengin, "Bugüne kadar öğrencilerimiz, özel okul ve dershanelerde aşırı gayret gösterip bu tip başarılar elde edebiliyorlardı. Bugün Oltu'da öğrencilerimiz okullarındaki derslerinin yanı sıra hafta sonu kurslarına da devam ederek böyle güzel sonuçlar elde edilebiliyor. Öğrencimizi tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaymakam Zengin daha sonra TEOG Sınavında Türkiye Birincisi olan Doğa Karahasanoğlu'na kalem seti ve ajanda hediye etti.

DOĞA'NIN BU BAŞARISI TESADÜF DEĞİL

Oltu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Zengin, Oltu'nun Türkiye genelinde LYS, LGS ve TEOG sınavlarındaki başarılarının bilindiğine değinerek Doğa Karahasanoğlu'nun elde etmiş olduğu başarının bir tesadüf olmadığını dile getirdi. Hafta sonu kurslarının önemine vurgu yapan Ömer Zengin, TEOG sınavında sorulan 120 sorunun 120'sini de doğru cevaplandırarak Türkiye birincisi 10 öğrenciden birisi olan şampiyon öğrenciyi çeyrek altınla ödüllendirdi.

"BU BAŞARI DOĞUDAKİ DİĞER OKULLARI MOTİVE ETMELİ"

Karabekir Ortaokulu Müdürü Yakup Can ise Türkiye Şampiyonu çıkarmanın haklı gururunu yaşadıklarını dile getirerek "Bugüne kadar çocuklarımız bu tür sınavlarda derece yapanları hep televizyondan izliyorlardı. Öğrencimizin elde etmiş olduğu bu başarı artık doğudaki diğer devlet okullarına da motivasyon anlamında bir katkı sağlayacaktır. Gerek doğudaki diğer okullar gerekse öğretmen arkadaşlarımız ve velilerimiz şunu bilmelidirler ki, normal devlet okulunda okuyan bir öğrenci de böylesi bir başarıyı yakalayabiliyor. Bu açıdan bakıldığında öğrencimizin elde etmiş olduğu bu başarı diğer öğrencilerimizi ve okullarımızı daha iyi motive etmeli ve onlara bir özgüven vermelidir. İnşallah bu başarının devamı gelecektir" şeklinde konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Erzurum Türkiye Oltu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500

Yorumlar (1)

dadaş..:

helal olsun öğrencimizi tebrik ediyorum emeği geçen başta sınıf rehber öğretmeni olmak üzere tüm öğretmenlerini tebrik ediyorum bursadan selam. .

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title