Haberler

Erzurum Şehit Özel Harekatçının Babası Ağlayanı Tören Alanından Çıkarın

Şehit Özel Harekatçının babası: Ağlayanı tören alanından çıkarın

ANKARA'da Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit olan 29 yaşındaki Özel Harekat Polisi Yakup Sürücü için Erzurum'da düzenlenen törende babası İbrahim Sürücü, kimsenin ağlamasına izin vermedi. Baba İbrahim Sürücü "Ağlayanı tören alanından çıkarın" derken şehit kardeşi Serkan bir mermiyi göstererek 'Bunu ağabeyimin içinden çıkardım" dedi. Cenaze törenine özel harekatçı kıyafetiyle katılan diğer kardeşi Sefa ise "Ağabeyim vatana kurban olsun ama öcünü istiyorum" diye konuştu.

Darbe girişimi yapılan 15 Temmuz gecesi savaş uçaklarıyla bombalanan Özel Harekat Daire Başkanlığında şehit olan ikisi kız 7 kardeşin en büyüğü olan Polis Memuru Yakup Sürücü için memleketi Erzurum'da bugün tören düzenlendi. İl Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki törene Vali Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Milletvekili Mustafa Ilıcalı, 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Lapanta, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Metin Kahraman, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, askeri ve mülki erkan ile şehit yakınları katıldı.

Polis mangasının şehit Yakup Sürücü'nün bayrağa sarılı naaşını tören alanına getirmesi sırasında yakınları ve kardeşleri tabutu beraber taşıdı. Tabuta sarılarak ağlayanları ikaz eden şehit babası İbrahim Sürücü, 'Ağlamak yok, ağlayanı dışarı atın. Ben babasıyım, kimseyi sevindirmeyin. Vatana kurban olsun. Ben evladımı vatana, bayrağa, polise, millete verdim. Ağlayan burada durmasın. O şehadet şerbeti içmiş. Vatana, bayrağa, polise kurban olsun. Askerin bir kısmına değil Feto kafirine değil. Kimse bundan sonra Feto demesin. Bunlar yargılanacak. Herkes beni dinlesin ben yaralıyım. Bunlar asılacak, idam gelsin" diye konuştu.

Cenaze törenine özel harekatçı kıyafetleriyle katılan şehit kardeşi Sefa Sürücü, "Ağabeyim vatana kurban olsun ama öcünü istiyorum" dedi.

Ağabeyinin tabutuna sarılan Serkan, cebinden çıkardığı mermiyi göstererek, 'Bakın bunu ağabeyimin içinden aldım. Bunların hepsi asılacak. Onları asın" diye ağladı.

Şehit yakınlarının yanına gelen Milletvekili Mustafa Ilıcalı ve Müftü Vekili Celal Büyük, sakinleştirmeye çalıştı. Müftü Vekili Celal Büyük, baba İbrahim Sürücü'nün koluna girerek şehidi dualarla uğurlayacaklarını bildirdi ve teselli etti. Törende şehitler için bir dakikalık saygı duruşundan bulunulmasının ardından Polis Memuru Yusuf Sürücü'nün öz geçmişi okundu. Vali Seyfettin Azizoğlu, tören boyunca baba İbrahim Sürücü'nün kolundan tutarak teselli vermeye çalıştı. Bu arada törene katılan şehit annesi Çiğdem, 1 yıllık eşi Ümmügülsüm, kız kardeşleri Mehtap ve Meryem'e polis memurları yardımcı oldu.

Müftü Vekili Celal Büyük'ün Kur'an okumasının ardından yaptığı duayla şehit polisin naaşı tören alanından polis mangası tarafından omuzlara alınarak çıkarıldı. Bu sırada olis mangasının arasına giren baba İbrahim Sürücü ve kardeşleri Türk Bayrağı'na sarılı tabutu cenaze aracına taşıdı.

Evli ve 6 yılık polis memuru olan Yakup Sürücü için Emniyet'teki törenden sonra Narmanlı Caminde cenaze namazı kılındı. Sürücü'nün cenazesi, Pasinler ilçesinin Taşkaynak köy/ mahallesinde toprağa verilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Ilıcalı Yusuf Sürücü Erzurum Müftü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne?
title