Haberler

Erzurum Şehidini Uğurladı

Güncelleme:

Şemdinli'deki çatışmada şehit olan Batıkan Avcı'nın baba ocağında düzenlenen cenaze töreninde bir vatandaş, "Devlet beceremiyorsa elimize silah alıp dağa çıkalım" dedi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin Tekeli Köyü'ne bağlı Üstünağaç ile Çalışkanlar mezraları arasında dün hendek kazan PKK'lılara müdahale eden güvenlik kuvvetlerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Er Batıkan Avcı, çıkan çatışmada şehit oldu. memleketi Erzurum'un Narman ilçesinde gözyaşları ve dualarla son yolculuğa uğurlanan şehidin cenaze törenine bir vatandaşın, "Bu Türk milleti üç beş tane çapulcuyla baş edemiyor mu? Beceremiyorlarsa elimize silah alıp biz dağa çıkalım" sözleri damga vurdu.

Şehit Avcı için Narman'da düzenlenen cenaze törenine Vali Ahmet Altıparmak, 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Ongan, Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Narman Kaymakamı Murat Eren, Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Ünal Bingül, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Baro Başkanı Talat Göğebakan, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, MHP İl Başkanı Ahmet Anatepe şehidin ailesi ve yaklaşık 4 bin vatandaş katıldı.

KARA KUVVETLERİ KOMUTANI ŞEHİDİN BABASIYLA TELEFONLA GÖRÜŞTÜ

Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Ongan, şehit babası Köksal Avcı'ya taziyede bulunduktan sonra Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak'ı cep telefonuyla arayarak şehidin babasıyla görüştürdü. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, şehidin babasıyla bir süre telefonla görüştü ve taziyede bulundu. Vali Ahmet Altıparmak da şehidin babasına sarılarak başsağlığı dileğini iletti. Şehit babası Köksal Avcı başsağlığı dileyenlere "Vatan sağolsun" dedi.

'SEVDİKLERİM BENİMLE OLSUN YETER'

Hükümet Konağı önüne getirilen şehidin naaşına yakınları sarılarak gözyaşı döktü. Ardından askerlerin omuzlarında taşınan Şehit Batıkan Avcı'nın naaşı tekbirler eşliğinde Öğretmenevi önündeki meydana getirildi. Öğlen namazının ardından İl Müftü Vekili Celal Büyük, cenaze namazı kıldırdı. Tören sırasında bazı şehit yakınları ve vatandaşlar yaşanan terör olaylarına tepki gösterdi ve bir an önce sonlandırılmasını istediler. Daha sonra şehidin naaşı Taşburun mahallesindeki aile mezarlığında toprağa verildi.

Şehit Batıkan Avcı'nın sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında 31 Aralık 2014 günü, 'Yeni yılın bir önemi yok benim için sadece sevdiklerim yine benimle olsun yeter" diye yazdığı görüldü.

"ELİMİZE SİLAH ALIP DAĞA MI ÇIKALIM?"

Cenaze tönine bir vatandaşın, "Seçtiğimiz vekillerin çocukları nerede? Sadece vatandaşın çocuklar mı şehit olacak. Bu Türk milleti üç beş tane çapulcuyla baş edemiyor mu? Beceremiyorlarsa elimize silah alıp biz dağa çıkalım" sözleri damga vurdu.



Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Altıparmak Şemdinli Hakkari Erzurum Politika Güncel Haberler

title