Haberler

Malezyalı Öğrenciler Hayatlarında İlk Kez Kar Gördüler

Güncelleme:

Erzurum, Atatürk Üniversitesi'nin daveti üzerine Putra Ünivresitesinden gelen Malezyalı 15 kız öğrenci, çıktıkları Palandöken'de karla tanıştılar.

Erzurum, Atatürk Üniversitesi'nin daveti üzerine Putra Ünivresitesinden gelen Malezyalı 15 kız öğrenci, çıktıkları Palandöken'de karla tanıştılar. Gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen öğrenciler, kendilerini karın için attı. Kardan adam yapmaya çalışan ve kartopu oynayan öğreciler bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Palandöken'deki görevliler, çocukların bu şaşkanlığını merakla gözlerle izledi.

Fizik, Biyoloji ve Matematik bölümlerinde öğrenim gören Malezyalı öğrenciler, üniversiteden hocaları Prof. Dr. Adem Kılıçman ve Doç Dr. Nur Azak Senü ile birlikte Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak'ı makamında ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, Malezya ile hem devlet olarak hem de üniversite olarak pek çok ortaklığın bulunduğunu belirterek, öğrencileri en iyi şekilde ağrılayacaklarını bildirdi. Öğrenciler daha sonra Fen Fakültesine giderek buradaki Fizik, Biyoloji ve Matematik laboratuvarlarını görevlilerden gezip bilgi aldılar. Kampus içindeki gezinin ardından öğrencilerle görevliler tarafından Erzurum'un tarihi mekanları gezdirildi. Şehir merkezinden gördükleri karla kaplı Paladöken'e bakan öğrenciler hayatlarında ilk kar gördüklerini söyledi. Bunun üzerine öğrencilere eşlik eden görevliler minibüsün istikametine Palandöken'e çevirdi.

Palandöken'in 2400 rakımındaki Dedeman Oteli önüne getirilen öğrenciler koşarak karların içine girdi. Nisan ayında olmasına rağmen yaklaşık bir metre karın bulunduğu Palahdöken'de çocuklar gibi eğlenen öğrenciler, kardan adam yapmaya çalıştı. Kimi kartopu oynayıp kimi de karlarda yuvarlanarak karın tadını çıkarttı. Öğrenciler, Erzurum'u ve halkını çok sevdik. Burada bize yakın ilgi gösterdiler. Kendimizi hiç yabancı hissetmedik. Üniversite ve şehir merkezini gezdik. Birbirinden lezzetli yemekler yedik. Dağda karı görünce çok heyecanlandık. Hayatımızda ilk kez kar görüyorduk. Hemen dağa çıktık ve karın keyfini çıkardık. Bunu ülkemize döndüğümüzde ailemize ve arkadaşlarımıza anlatacağız diye konuştular.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Atatürk Üniversitesi Palandöken Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title