Haberler

Erzurum Kadın Vali Yardımcısı Pilates Topu Üzerinde Hamile Kadınlarla Sohbet Etti

Erzurum'da gebe eğitimi okulunun açılışına katılan Vali Yardımcısı Hatice Bayar Özdemir, pilates topu üzerinde oturarak hamile kadınlarla sohbet etti.

Erzurum'da gebe eğitimi okulunun açılışına katılan Vali Yardımcısı Hatice Bayar Özdemir, pilates topu üzerinde oturarak hamile kadınlarla sohbet etti.

Gebe Eğitimi Okulu Kamu Hastaneler Birliği tarafından, Büyükşehir Belediyesi desteği ile Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi Nihat Kitapçı Göğüs Ek Hizmet binası açıldı. Açılışa Vali Yardımcısı Hatice Bayar Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Fazlı Erdoğan, Sağlık İl Müdürü Serhat Vançelik katıldı. Açılışta konuşma yapan Hatice Bayar Özdemir, Erzurum'un anne ölüm oranında Türkiye'nin altında bir ölüm oranına sahip olduğunu söyledi.

Açılış sonrası gebe eğitimi okuluna katılan kadınların yanına giden Vali Hatice Bayar Özdemir ile Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in eşi Gülay Özdemir, hamilelik üzerine sohbet etti. Kendisininde 21 aylık bir çocuğunun olduğunu belirten Hatice Bayar Özdemir, "Pilates mi yapıyorlar ne güzel. Ben hamileliğimde çok istedim ama olmadı ne güzel size kısmet olmuş" dedi. Daha sonra pilates topunun üzerine oturan Vali Hatice Bayar Özdemir, kadınlara hamileliklerinin nasıl geçtiğini sordu.

Şuana kadar 60 kadının gebe okuluna katıldığını belirten eğitim hemşiresi Oya Gözübüyük ise şu bilgileri verdi:

"Eğitimlerimiz 3 hafta sürüyor. Eğitimlere slaytlar eşliğinde anne karnından başlıyoruz. Gebelikte oluşabilecek sorunlar, beslenme, gebenin psikolojisi, hangi egzersizler yapılmalı, bebek bakımı, daha sonra anne sütü ve emzirme sonunda eğitimimiz bitiyoruz. Buraya gelen kadınlar belediyenin araçları ile gebe okuluna getiriliyor."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Serhat Vançelik Fazlı Erdoğan Mehmet Sekmen Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title