Haberler

Erzurum Gelini Deve Oynatarak Evden Çıkardılar

Gelini deve oynatarak evden çıkardılarESKİ bir gelenek olan deve oyunu ile gelin çıkaran köyün gençleri, davetlileri un ve yumurtaya buladı.

Gelini deve oynatarak evden çıkardılar

ESKİ bir gelenek olan deve oyunu ile gelin çıkaran köyün gençleri, davetlileri un ve yumurtaya buladı.

Erzurum'un merkez Palandöken ilçesinde oturan Seda Çiftçi, nakileyeci İbrahim Çiftçi ile hayatını birleştirdi. Damatın arkadaşları gelin çıkarmak için sabah saatlerinde toplandı. Kadın kostümü giyenin gençler, yaptıkları deve maketi ve ile gelinin evinin önünde davul-zurna eşliğinde oynadı. Gençler, devenin heybesinde getirdikleri un ve yumurtayla davetlilere hoş bir süpriz yaptılar. Halay çekeler biranda kendilerini un ve yumurtaya bulanmış halde buldular.

Erzurum'un merkez Aziziye ilçesine bağlı Yoncalık köyünden olan damat İbrahim Çitçi, "Arkadaşlarım olan köyün gençleri, hem bize hem de devatlilere unutulmaz bir gelin çıkarma programı hazırlamışlar. Brezilya futbolcuları arasında doğum günleri yapılan un ve yumurtayı Erzurum'a getiren arkadaşlarıma teşekür ediyorum" diye konuştu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Çiftçi Palandöken Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title