Haberler

Erzurum Eski Bakan Akdağ: Yargı Arka Çıkmasa, Darbeler Yapılamaz

Eski Bakan Akdağ: Yargı arka çıkmasa, darbeler yapılamaz Sağlık eski Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ, "Biz hep askerkler darbe yaptı zannediyoruz.

Eski Bakan Akdağ : Yargı arka çıkmasa, darbeler yapılamaz

Sağlık eski Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ, "Biz hep askerkler darbe yaptı zannediyoruz. Ama aslında yargı bu darbelere arka çıkmasaydı Türkiyede darbeler yapılamazdı" dedi.

Müceldili Konağı'nda basın mensupları ile bir sohbet toplantısı düzenleyen Recep Akdağ, sağlık, seçim, anayasa konuları hakkında görüşlerini açıkladı. Akdağ, "Yargı, hukuk üstünlüğü diyoruz, çok doğru. Peki hukuku uygulayan yargıçları kim denetlemeli? Millet adına hareket ediyor yargıçlar. Peki millet adına hareket eden yargıçları, yargıç yapan süreç nedir? Hukuk fakültesini okuduktan sonra bir sınava giriyorlar. Her dönemde Adalet bakanları bu sınavları yapıyor. O sınav sonucunda da hakim ya da savcı oluyorlar. Meclis tarafından oluşturulmuş olan hukuku uygulamak vazifeleri. Olay bugüne kadar böyle mi gelişti Türkiye'de? Hayır. Yani biz defelarca yargı darbeleri ile karşı karşıya geldik. Biz hep askerler darbe yaptı zannediyoruz. Ama aslında yargı bu darbelere arka çıkmasaydı Türkiye'de darbeler yapılamazdı" dedi.

Akdağ, "Rahmetli Menderes'i yargılayan bir yargı var. Her ne kadar askerlerin güdümünde ise de 12 Eylül'den sonrasının bir yargısı var. Bir onlardan astık, bir bunlardan astık, derken Kenan Evren'in yargıçlar verdi o kararları. 28 Şubat döneminin bir yargısı var. Millet olarak bu hukuktan bir hesap sormak lazım. Hukuku denetleyecek demokratik mekanizmalar olmalı" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ak Parti Türkiye Erzurum Akdağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title