Haberler

Erzurum'dan El Bab'a Gıda Yardımı

Erzurum'da, Valilik, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Büyükşehir Belediyesince organize edilen kampanya kapsamında 10 tırlık gıda yardımı El Bab'a doğru yola çıktı.

Erzurum'da, Valilik, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Büyükşehir Belediyesince organize edilen kampanya kapsamında 10 tırlık gıda yardımı El Bab'a doğru yola çıktı.

Un ve çocuk maması bulunan 10 tır İl AFAD Müdürlüğünden törenle uğurlandı.

Burada gazetecilere açıklama yapan İL AFAD Müdürü Selahattin Karslı, El Bab'ın terör unsurlarından temizlenmesinin ardından halkın kente dönüş yapmaya başladığını söyledi.

Bu nedenle kentte gıda ve özellikle ekmek sıkıntısının yaşandığı bilgisinin kendilerine ulaştığını ifade eden Karslı, şunları belirtti:

"81 ile bu yardım mesajı gönderildi. Ben de mesajı alır almaz Valimize mesajı götürdüm. Valimiz de büyük bir gayretle esnaflarımızı, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımızı ve Büyükşehir Belediye Başkanımızı hemen arayarak bizi bir araya topladı. Biz de bir çalışma yaparak ilk tırlarımızı yola çıkarmak üzere bir kampanya başlattık. Valimiz gece saat 22.00'a kadar yetkililerle, esnaflarla, kurum müdürleri ile bir araya gelerek El Bab'taki kardeşlerimize yardımı planladı."

Karslı, bu kapsamda Vali Seyfettin Azizoğlu'nun çağrısının üzerinden 24 saat geçmeden 10 tırlık bir yardım ayarlandığını aktardı.

Bu yardımların büyük bir çoğunluğunun Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen tarafından karşılandığını dile getiren Karslı, şöyle dedi:

"Şu dakika itibariyle Kilis Valiliğine teslim edilmek üzere buradan 10 tır yola çıkarıyoruz. AFAD olarak bu bölgede hem kamplarda görevlerimiz var hem de bu yardımlar noktasında duyarlı bir başkanlığımız var. Dolayısıyla Erzurum halkına da yapmış oldukları bu katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu yardımların arkası da gelecek. Yardımları biz direk göndermiyoruz. O bölgede görev yapmış yetkili bir kardeşimizle AFAD'ın lojistik merkezlerine teslim ediyoruz. Şuanda 9 tırımız da her birinde 25 er ton un, bir tırımızda da çocuk maması ve bezi bulunuyor."

Kaynak: AA / Güncel

Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title