Haberler

Erzurum'daki "Kuyumcudan Gasp" Davası

Erzurum'da bir kuyumcunun, iş çıkışı evine giderken yüzüne biber gazı sıkılarak kaçırılması, sonra da bıçak tehdidiyle iş yeri açtırılıp 210 bin lira değerinde ziynet eşyası ile 60 bin lira nakit paranın gasbedilmesi olayıyla ilgili 3'ü tutuklu, 11 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Orhan Şahin, Mesut Şahin ve 18 yaşından küçük B.P. ve tutuksuz sanıklar Ferhan Şahin, Yusuf Demir ve 18 yaşından küçük R.Ş ile müşteki ve sanık avukatları ile tanıklar katıldı.

Duruşmaya tutuksuz sanıklar Recep Yalçın, Ayhan Burucu, Mehmet Nuri İpek, Erhan ve Semih Şahin ise katılmadı.

Tutuklu sanıklar Orhan ve Mesut Şahin'in avukatı Mazhar Fırat, mahkemede yaptığı savunmada, müvekkillerinin samimi bir şekilde ikrarda bulunduklarını belirterek, "Müştekinin zararı giderilmiş olup etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanması söz konusudur. Müvekkillerim sabit ikametgah sahibidirler. Tutuklamadan beklenen fayda gerçekleşmiştir. Bu sebeple tahliyelerini istiyorum." dedi.

Tutuklu sanık B.P'nin avukatı Bahattin Fırat da müvekkilinin yaşının küçük olmasın ve indirim gözetildiğinde alacağı ceza miktarının azalacağını belirterek, müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Orhan Şahin, Mesut Şahin ve B.P'nin tutukluluk hallerinin devamına ve eksik tanık beyanlarının alınmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Olay

Erzurum'un Yakutiye ilçesi Taşmağazalar semtinde kuyumculuk yapan İbrahim Abay, 2 Ekim'de iş yerinden çıkıp evine gittiği sırada yüzüne biber gazı sıkılıp elleri kelepçelendikten sonra bir aracın bagajına konularak kaçırılmış, anahtarını aldıkları kuyumcuyu soymak isteyen şüpheliler, alarm nedeniyle bunda başarılı olamayınca Abay'ı iş yerine götürerek bıçak tehdidiyle alarmı devre dışı bıraktırmış ve içerideki 60 bin lira nakit para ile 210 bin lira değerinde ziynet eşyasını alarak kaçmıştı.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, olayın hemen ardından yürüttüğü teknik ve fiziki takip çalışması sonucu, paranın büyük bölümünü harcadıkları ve bazı altınları sattıkları belirlenen 11 şüpheliyi, kalan ziynet eşyalarını Erzurum'un meşhur tatlısı kadayıf dolması ile peynir bidonları ve pekmez kutuları içinde İstanbul'a götürme hazırlığı yaparken, 5 bin lira nakit parayla yakalamıştı.

Şüphelilerden 3'ü sevk edildikleri sulh ceza hakimliğince tutuklanmış, diğer 7'si ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Sanıklar hakkında düzenlenen iddianamede, "cebir ve tehdit, kişiyi hürriyetten yoksun kılma ve yağma" suçlarından 20 yıla kadar hapis talep edilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Yusuf Demir Mesut Şahin Orhan Şahin Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title