Haberler

Erzurum'daki Fetö/pdy Davası

Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) polis yapılanması içerisinde yer aldıkları ve düzenlenen toplantılara katılarak himmet verdikleri iddia edilen eski 2 polis memurunun tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verildi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık eski polisler Cihat Başkuyu ve Muhammed Topçu ile avukatları katıldı.

Başkuyu savunmasında, terör örgütünün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanmadığını belirterek, hakkındaki suçlamaları reddetti.

İddianamede geçen hususların gerçeği yansıtmadığını ileri süren Başkuyu, "Tutuklanmadan önce Uzundere ilçesinde görevliydim. 15 Temmuz'da 10 arkadaşımla sabaha kadar nöbet tuttum. Eğer aksi bir durum olsaydı ben bulunduğum Uzundere İlçe Emniyet Amirliğine zarar verirdim. Tanıkların iddianamedeki ifadeleri tutarsızdır. Aylardır evimden ayrıyım. Terör örgütünün şifreli haberleşme programını kullanmadığım gibi Bank Asya'da da hesabım yoktur." diye konuştu.

Sanık Topçu da kendileri hakkında asılsız ihbar ve suç isnatları olduğunu öne sürerek, "Aleyhte tanıklık yapan bir kısım kişiler hakkında FETÖ/PDY üyesi oldukları gerekçesiyle işlem yapılmıştır. Suçsuzuz ve beraatimizi talep ediyoruz" dedi.

Mahkeme heyeti örgütle bağlantılı olduklarına ve ByLock kullandıklarına ilişkin herhangi bir delil bulunamadığı gerekçesiyle Başkuyu ve Topçu'nun tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmesine karar verdi.

Duruşma ertelendi.

İddianame

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının, FETÖ/PDY'nin polis yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Cihat Başkuyu ve Muhammed Topçu, 6 Ocak 2017'de tutuklanmıştı. Hazırlanan iddianamede sanıklar hakkında, tanık beyanları doğrultusunda FETÖ/PDY'nin polis yapılanması içerisinde gerçekleştirdiği toplantı gruplarına dahil oldukları, bunun yanında himmet de verdikleri gerekçesiyle "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Uzundere Başkuyu Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title