Haberler

Erzurum'daki Elektrik Kesintisi

Erzurum'da kar yağışı ve fırtınanın enerji nakil hatlarında hasara yol açması nedeniyle Erzurum'daki 3 ilçedeki 17 mahalleye, 11 gündür elektrik verilememesi vatandaşları mağdur etti.

AA muhabirinin Aras Elektrik Dağıtım AŞ'den (Aras EDAŞ) aldığı bilgiye göre, 10 Kasım'daki kar yağışı ve ertesi gün yaşanan şiddetli fırtına sonucu Şenkaya ve Olur ilçe merkezleri ile Aşkale, İspir, Pazaryolu, Tortum ve Uzundere'ye bağlı 278 mahallede elektrik kesintisi yaşandı.

Yoğun çalışmalar sonucu birçok mahalleye enerji verilmeye başlandıysa da Şenkaya ilçesinde 6, Oltu'da 3 ve Olur'da da 8 mahalleye halen enerji sağlanamadı.

Vatandaşlar, 11 gündür süren mağduriyet nedeniyle yaşanan kesintiye tepki gösterdi.

Elektrik kesintisinin yaşandığı yerleşimlerden Şenkaya ilçesine bağlı Evbakan Mahallesi'nin muhtarı Rasim Gülle, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11 gündür elektrikten yoksun yaşadıklarını belirtti.

-"Sıkıntımız hat safhadadır"

Aras EDAŞ firmasının sorunun çözümü için yeterli çabayı göstermediğini iddia eden Gülle, şöyle konuştu:

"Takviye ekip gönderildiği söylendi ancak hiçbir gelişme yok. Köyümüz 70 yıl önceki karanlığa sefalete sürüklenmiştir. Alın teri ve el emeği ile toplanan bütün yiyecekler ürünlerimiz çöpe gitti. Sıkıntımız hat safhadadır. Van depremi oldu, devletimiz, hükümetimiz yüz binlerce insanı yerleştirdi, yaralar sarıldı ancak bugün bir sonuç alamıyoruz. Ne hazindir ki 10 gündür beş direk değiştirilemiyor. Bizi bu kış gününde sefalete sürüklediler. Yarın bir gün afet olsa o zaman ne yapacaklar? Bize ceza yaşatıyorlar."

Gülle, mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında kısa sürede bir gelişmen olmaması halinde firma yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunacağını kaydetti.

Mahalle sakinlerinden Esmani Vural ise 11 gündür karanlık içinde yaşadıklarını vurgulayarak, artık elektriklerin gelmesini istediklerini söyledi.

Yiyeceklerini kara gömmeye başladılar

Bu arada, uzun süredir elektriklerin kesik olduğu yerleşimlerde vatandaşlar gıda maddelerinin bozulmaması için vatandalar farklı yöntemlere başvurmaya başladı.

Çok miktarda yiyeceğini çöpe atmak zorunda kalan vatandaşların, daha fazla kayıp yaşamamak için gıda maddelerini yüksek kesimlerdeki karların altına gömerek saklama yoluna gittiği gözlendi.

"Ulaşımda zorluk yaşadık"

Aras EDAŞ Erzurum İl Koordinatörü Hüseyin Öcal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış şartlarından dolayı kesinti yaşanan mahallelere ulaşmakta zorluk yaşadıklarının altını çizdi.

İl koordinatörlüğüne bağlı ekiplerin çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirten Öcal, gün sonunda kesinti yaşanan mahallerin hepsine olmasa da çalışmaların tamamlanması beklenen bazılarına enerji sağlanacağını kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Aras Elektrik Dağıtım Şenkaya Erzurum Aşkale Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title