Haberler

Erzurum'daki "Cinayet İddiası"Yla İlgili Dava

Erzurum'da 4. kattan düşerek ölen Netice Barçın'ın "öldürüldüğü ve aşağı atıldığı" iddiasıyla açılan davada baba Necati Kayık, mahkemenin hakimini, "yargılamayı uzattığı"nı ileri sürerek HSYK'ya şikayette bulundu.

Erzurum'da 4. kattan düşerek ölen Netice Barçın'ın "öldürüldüğü ve aşağı atıldığı" iddiaları üzerine açılan davada maktulün babası Necati Kayık, mahkemenin hakimini, "yargılamayı uzattığı"nı ileri sürerek Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) şikayet etti.

Kayık, avukatı aracılığıyla Erzurum 4. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Haşim Kızıltaş hakkında HSYK'ya yaptığı şikayet başvurusunda, iddia makamının yaklaşık 6 ay önce mütalaasını vermiş olmasına rağmen mahkemenin 4 celsedir dosyayı karara bağlamadığını belirtti.

Başvuru dilekçesinde, kızının vefatıyla aile olarak çok perişan bir duruma düştüklerini ifade eden Kayık, şöyle devam etti:

"Hakim, mazeret olarak ya sanığa ek savunma hakkı vererek ya da dosyadaki tanıkların dinlenmediğinden bahisle söz konusu ceza dosyamızı uzatmaktadır. Bu yapılan işleme bir anlam verememekteyim. Eğer gerçekten tanıkları dinlemekse gerekçesi, neden 10 celsedir tanıkları dinleme işini tamamlamamıştır. Karar vereceğini beyan etmesine rağmen bizi oyaladığı ortadadır. Kızımın vefatı bizi derinden üzmüştür."

Sunmuş oldukları evraklarda her şeyin sabit olduğunu, hakim Kızıltaş'ın dosyada karar verme sürecini uzattığını öne süren Kayık, kendisinden şikayetçi olduğunu ve adaletin bir an önce tecelli etmesini istediğini kaydetti.

Olayın geçmişi

Palandöken ilçesi Kayakyolu semtinde 3 Haziran 2012'de meydana gelen olayda, Netice Barçın 4'üncü kattan düşerek ölmüş, olay anında evde bulunan eşi Kamil Barçın ile kuması Esengül Nikbay, gözaltına alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

İddianamede, sanık Barçın hakkında "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak ve eziyet" suçlarından 5 yıldan 18 yıla kadar, Nikbay hakkında ise "Basit kasten yaralama" suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Hanifi Yıldırım, 8 Mayıs 2014'te mahkemeye sunduğu esas hakkındaki mütalaasında, Kamil Barçın'a eşi Netice Barçın'a yönelik "eziyet" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 7 yıldan 22 yıla, Nikbay'a da Netice Barçın'a yönelik daha önceden "kasten yaralama" suçunu işlediğini hatırlatarak 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilmesini talep etmişti. - Erzurum

Kaynak: AA / Yerel

Asliye Ceza Mahkemesi Esengül Nikbay Kamil Barçın Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title