Haberler

Terör Protestosunda Erzurum'da Kimlik, Mersin'de Plaka Kontrolü Yapıldı

Güncelleme:

Dağlıca'daki saldırının ardından halk sokaklara çıkıp terörü lanetlerken Erzurum ve Mersin'de vatandaşlar, kimlik ve plaka kontrolü yaparak ilginç bir tepki ortaya koydu.

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde yaşanan ve tüm ülkeyi yasa boğan 16 şehit haberinin ardından sokaklara dökülen halk, terörü protesto ederken en ilginç olay Erzurum ve Mersin'de yaşandı.

Erzurum Aşkale'de halk araçları durdurup kimlik kontrolü yaparken Mersin Anamur'da halk yolu kapatıp plaka kontrolü yaptı ve doğu plakalarını söküp attı.

ERZURUM'DA KİMLİK KONTROLÜ

Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda 16 askerin şehit olması, Erzurum'un Aşkale ilçesinde protesto edildi. Lastik yakıp yolu trafiğe kapatan ve araçlardakilere kimlik soran yaklaşık 300 kişi, Aşkale Kaymakamı Hayrettin Çiçek ile Belediye Başkanı Enver Başaran'ın girişimleri sonucu eylemi sonlandırdı.

İlgili Haberler

Sloganlar hiç susmadı

Bugün saat 21.00'de Erzurum-Erzincan kara yolu üzerinde toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, kara yolunda lastik yakarak yolu trafiğe kapattı. Yoldan geçen araçlara kimlik kontrolü yapan kalabalık grup sık sık, "Askere uzanan eller kırılsın!" sloganları attı.

Uzun araç kuyruğu

Erzurum'dan takviye gelen 2 TOMA ve çok sayıda çevik kuvvet çevrede güvenlik önlemi aldı. Polis, özellikle HDP'nin ağırlıklı olduğu illere ait plakalı araçları, saldırı olacağı için ilçeye sokmadı. Bu nedenle Erzurum ve Erzincan istikametinde uzun bir araç kuyruğu oluştu.

Kaymakam ve Başkan zorla sakinleştirdi

Kalabalığın içerisine giren Aşkale Kaymakamı Hayrettin Çiçek ile Belediye Başkanı Enver Başaran toplanan kalabalığı güçlükle sakinleştirdi. Eylemlerini bir süre daha sürdüren grup 22.30 sıralarında şehitler için Fatiha okuyarak dağıldı. Kalabalığın çekilmesinden sonra araçların geçişine izin verildi.

MERSİN'DE PLAKA KONTROLÜ

Mersin'in Anamur ilçesinde terör saldırılarını protesto etmek için Mersin-Antalya kara yolunda toplanan 2 bin kişi, durdurdukları doğu plakalı araçların plakalarını söktü.

Plakaları söküp attılar

Akşam saatlerinde Mersin-Antalya kara yolu Çarıklar Mahallesi kavşağında toplanan yaklaşık 2 bin kişi, lastik yakarak yolu kısmen trafiğe kapattı. Kontrollü olarak araç geçişine izin veren eylemciler, plaka kontrolü yaptı. Doğu plakalı araçları durduran eylemciler, araçların plakasını söktükten sonra geçişlerine izin verdiler.

Jandarma ekiplerinin dağılmaları konusunda uyarılarına aldırış etmeyen eylemciler, zaman zaman jandarmayla da tartıştılar. Eylemcilerin yolu tamamen trafiğe kapatması üzerine, jandarma ve polisin ilçenin batısındaki Radar mevkii ile birinci tünel tarafından doğu plakalı araçların güvenlik nedeni ile geçişlerini durduğu belirtildi.

Bozyazı'dan eyleme destek geldi

Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk de eylemin yapıldığı yere gelerek, grubu dağılmaları konusunda uyardı. Araçların içerisinde yolcu ve hastaların olabileceğini belirten Kaymakam Cantürk, "Kendi kendimizi mağdur ediyor, onların ekmeğine yağ sürüyoruz. Lütfen dağılalım." diye eylemcilere çağırıda bulundu. Tüm uyarılara rağmen dağılmayan grup, "Bizim askerlerimiz şehit ediliyor." diyerek eyleme devam ettiler. 16 kilometre uzaklıktaki Bozyazı ilçesinden de yaklaşık 500 kişilik bir grup, Anamur'a gelerek eyleme destek verdi.




Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dağlıca Erzurum Anamur Mersin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title