Haberler

Erzurum'da Zafer Bayramı Kutlandı

Erzuru'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93'ncü yıl dönümü son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle buruk, tepki ve gözyaşları ile kutlandı.

Erzuru'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93'ncü yıl dönümü son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle buruk, tepki ve gözyaşları ile kutlandı.

Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayan törenler Hastaneler Caddesi'nde devam etti. Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkana Mehmet Sekmen (AKP) ve 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, törene katılan asker ve az sayıdaki vatandaşın bayramını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması, ardından törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği kutlama mesajı okundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajında PKK terör örgütü ve paralel yapıyla mücadele edileceği vurgulandı. Günün anlamını belirten konuşmaların ve şiirlerin okunması ardından askeri geçiş töreni düzenlendi. Bedensel engelli 29 yaşındaki Yasin Karbuz'un, asker kıyafeti ve sırtında Türk bayrağıyla ile resmi geçit yürüyüşüne katılması vatandaşlardan alkış aldı.

30 Ağustos Zafer Bayramına katılımın çok az olması ise gelenleri hem üzdü hem de ağlattı. Yetkililerin bayramdan 2 gün önce törenlerin iptal edildiği yönündeki açıklamalarını yapmasını anlamsız bulduğunu söyleyen Gülbeden Kırzıoğlu, "Nene Hatun'un torunları olarak bugün yaşananlara çok üzülüyorum. Bayramdan iki gün önce Valilik bayramın iptal edildiğini açıklandı. Sonra iptal edilmedi denildi. Bunlara hiç gerek yoktu. Bu vatanı, milleti seven herkes bugün benim gibi bayrağını alıp buraya gelmeliydi. Ordumuza askerimize sahip çıkmalıyız. Atatürk'ü ne kadar minnet etsek azdır. 93 yıldır savaş görmeyen bir ülkede yaşıyoruz. Böyle bir ülke daha yok. Ama huzurumuzu bozmak isteyenler var. Onları bir kez daha lanetliyor ve Ne Mutlu Türküm diye diyorum" dedi.

Töreni gözyaşları ile izleyen ve sık sık ellerini açarak dua okuyan yaşlı bir kadın ise ismini soran gazetecilere, "Adımın bir önemi yok. Benim annem 93 harbini yaşamış ve bizlere oturup yaşadıklarını her anlattığında hüngür hüngür ağlıyordu. Bugün buraya askerimize ve polisimize dua okumak için geldim. Allah bu devlete zeval vermesin. Ne yazık ki şimdi gençlik bu konuda çok cahil kalmış, bunları bilmiyor" diye konuştu.

Bayramlarda balon satan Mikail Demirtaş ise törenlere çok az sayıda katılımın olması nedeniyle bayrak balonların elinde kaldığını söyledi. Demirtaş, "Hastanede taşeron işçi olarak çalışıyorum. 6 yıldır bayramlarda balon satarak ek bir gelir elde ediyordum. Her bayramda en az 150 tane balon satarken bugün 40'ı bulamadım ve balonlar elde kaldı" dedi.

Öte yandan törenlerin yapıldığı ve hemen protokolün önündeki bir ağacın ikiye ayrılması korkulu anların yaşanmasına neden oldu. Polis, ağacın altında bekleyenleri uzaklaştırdı ve yanına kimseyi yaklaştırmadı. Tören geçişinde ise ağacın düşme ihtimaline karşılık polis hazır bekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Ahmet Altıparmak Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title