Haberler

Erzurum'da Yılın Hekimleri Ödüllerini Aldı

Sağlık Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen “Yılın Hekimi” uygulamasına Erzurum’dan Opr. Dr. İbrahim Cengiz Güzel ve Dr. Kemal Şahin seçildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen "Yılın Hekimi" uygulamasına Erzurum'dan Opr. Dr. İbrahim Cengiz Güzel ve Dr. Kemal Şahin seçildi.

Erzurum Göğüs Hastanesi Konferans Salonu'nda, 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle gerçekleşen "Yılın Hekimi" ödülüne Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. İbrahim Cengiz Güzel ve Palandöken Aile Sağlığı Merkezi Aile Hekimi Dr. Kemal Şahin layık görüldü. İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr. Fazlı Erdoğan, Halk Sağlığı Müdürü Dr.Cumhur Hakkı Çankaya ve çok sayıda sağlık çalışanın katıldığı program Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başladı. Açılış konuşmasında ilk olarak söz alan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik şunları söyledi.

"3 BİN 300 KİŞİYE BİR AİLE HEKİMİ DÜŞÜYOR"

"Bilindiği üzere sağlık hizmeti için en önemli kaynak beşeri sermaye dediğimiz insan kaynakları. Avrupa birliği ülkeleriyle kıyasladığımız zaman hekim açısından yarı yarıya sayıyla ebe hemşire açısından da üçte bir sayı ile çalışmaktayız. Bu anlamda tüm sağlık çalışanları bir övgüyü hak etmektedir. Hekimlerimiz Avrupa birliği ülkelerindeki hekimlerden en az iki kat daha fazla çalışıyor. Aile hekimliğine baktığımız zaman İngiltere'de 2 bin kişiye bir aile hekimi düşerken ülkemizde 3 bin 300 kişiye bir aile hekimi düşüyorsa sorun hekim sayısının azlığıdır. Acillerde pratisyen hekim bulamıyorsak yine temel sorun hekim azlığıdır. Bu sorunun aşılması için mezun sayısını arttırarak kontenjan artırımına gittik. Bu anlamda çalışan arkadaşlarımız için gelecek 10 yılımız daha iyi olacak. 5 yıl içerisinde 13 bin tane pratisyen hekim mezun olmuş olacak. Böylelikle aile hekimi başına düşen nüfus azalmış olacak acillerde hekim bulmuş olacağız ve temel sıkıntılarımızı aşmış olacağız." dedi.

"EMEĞİMİZİN KARŞILIĞIN ÖBÜR TARAFTA ECİR OLARAK ALACAĞIZ"

Sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığını tam olarak alamadığını sözlerine ekleyen Vançelik, "Bu törende övgüyü hak edenler içerisinde biraz daha öne çıkan, meslek yaşamında daha fazla başarı gösteren ve her yıl bu başarılar arasında en başarılılarını seçtiğimiz zor bir süreçte iki arkadaşımızı seçtik. Hepimiz gençliğimizin en güzel zamanlarını insalarımıza feda ediyoruz. Sağlık çalışanları olarak zordayız ve tekiz. Biz bunun karşılığını sadece bu dünyada değil inşallah öbür tarafta ecir olarak alacağız. Çünkü kainatta en üstün varlık olan insana en aciz olduğu hastalık döneminde yardımcı olan meslek grubundayız. Meslek yaşamı boyunca ilkeli olarak bizlere örnek olmuş. Cerrahi Anabilim Dalındaki hocamız ve yine yıllardır Numune Acilden beri takip ettiğimiz başarılı çalışmalarıyla örnek olmuş Kemal arkadaşımızı tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

Yaptıkları seçimin kendileri için kolay olmadığını ifade eden Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Fazlı Erdoğan, "Hekimler arasında yılın en iyisini seçmek hem bizim hem de halk sağlığı açısından hiç kolay olmadı. Çünkü pek çok arkadaşımız övgüyü hak ediyor. Bunlar içerisinde geçmiş dönemlerde bu ünvanı alan bizim açımızdan böyle değerlendirilen arkadaşlarımız olduğu gibi bu yıl da bir ismi oraya koymak gerekiyordu." ifadelerini kullandı.

Seçimi 2 haftada tamamladıklarını söyleyen Halk Sağlığı Müdürü Dr. Cumhur Hakkı Çankaya da, "Gösterdiğimiz adayların seçimi kolay olmadı. Onlarca isim arasında yaklaşık 2 hafta süren tartışmalar sonucu bir isim verdik. Ama biz şuna inanıyoruz ki tüm hekim arkadaşlarımız buraya layıktı. Yılın hekimi olma noktasında hiçbirinin herhangi bir sorunu yok. Ama bir isim verilmesi gerekiyordu o isim de belirli kriterler sonucu belirlendi." diyerek sağlık çalışanlarının tıp bayramını kutladı.

Yılın Hekimi ödülüne layık görülen hekimlerden Bölge Eğitim ve Aratırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. İbrahim Cengiz Güzel, "Yılın Hekimi" ödülümün hekimlere verilebilecek en güzel ödül olduğunu belirterek, "Hekimlik hayatımda bu sene kırkıncı yılım. Kırk yıldan beri bu şehirde genel cerrahi uzmanı olarak çalışmaktayım. Binlerce hastayı ameliyat ettim ve on binlerce hastayı tedavi ettim. Hekimliği bir yaşam biçimi olarak algıladım. Çağrıldığım bütün hastalara anında icabet ettim. Gece gündüz demeden çağrıldığım hastaya gittim. Kırkıncı yılımda hala nöbetimi tutuyorum ve bundan da zevk alıyorum. Hasta ve Hekimlik ilişkilerimde etik dışında hiçbir davranışım olmamıştır. Bunu övünerek söyleyebilirim. Kendimi geliştirmek için günceli bilgiye devamlı olarak takip ettim. Kırk yılını doldurabilen bir hekime verilebilecek en güzel ödül bu olması gerekir. Bunun için yönetici arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Çalışan arkadaşlarımın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Ödüle layık görülen bir diğer isim olan Palandöken Aile Sağlığı Merkezi Aile Hekimi Kemal Şahin ise, "Öncelikle bu ödülü bana layık gören tüm yöneticilerime teşekkür ediyorum. Bütün çalışanların 14 Mart Tıp Bayramını gönülden kutluyorum. Bu ödülü tüm hekim arkadaşlarım adına alıyorum." dedi.

Konuşmaların ardından "Yılın Hekimi" seçilen doktorlara, ödül olarak kendi adlarına Kremitlik Ağaçlandırma sahasına dikilen sarıçam fidanı için sertifikaları verildi. Uzm. Dr. Nurhan Döner Aktaş, sağlık çalışanlarına sunduğu müzik ziyafetinde "Fani Doktorum" isimli şarkısı büyük alkış aldı. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sağlık Bakanlığı 14 Mart Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title