Haberler

Erzurum'da Yeni Coşkunun Adı Sorth-Track

Faik GÜRSES, Erzurum-DHA (fotoğraflı) Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Müdürlüğü ve Erzurum Spor A.Ş. tarafından organize edilen Xanadu Hotel sponsorluğundaki etkinlikte Başkan Mehmet Sekmen'in Erzurum'daki spor projelerinin anlatıldığı programa bağlı ulusal gazetelerin, televizyonların, ajansların spor müdürleri ve temsilcileri katıldı.

Faik GÜRSES, Erzurum-DHA (fotoğraflı)

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Müdürlüğü ve Erzurum Spor A.Ş. tarafından organize edilen Xanadu Hotel sponsorluğundaki etkinlikte Başkan Mehmet Sekmen'in Erzurum'daki spor projelerinin anlatıldığı programa bağlı ulusal gazetelerin, televizyonların, ajansların spor müdürleri ve temsilcileri katıldı.

3 gün boyunca yapılan etkinlikte en çok öne çıkan branş Buz Pateni oldu. Federasyon Başkanı Dilek Okuyucu gecesini-gündüze katıp Short-Track'ı hayata geçirebilme adına ne varsa yapmış, yapmaya devam ediyor. Yüzlerce veli, yaşları 6-7 arasında değişen çocuklarını sabah erken saatlerde salona götürüp eğitim almalarını sağlıyor.

BRANŞA İLGİ BÜYÜK

Federasyon Başkanı Dilek Okuyucu, minik denecek yaştaki çocuklara eğitim verdiklerini, Short-Track'ta Avrupa İkincisi çıkarıp Gümüş Madalya kazandıklarını ifade ederek, "Eminim ki bu salondan kısa zamanda bir Dünya ve Avrupa Şampiyonu çıkartacağız. Elbette hedefimiz Olimpiyat Oyunları'dır. Bu yüzden küçük yaştaki çocuklara eğitim verip, onların madalyaya ulaşmalarını hızlandırıyoruz. Erzurum Buz Pateni'nde sesini Dünya'ya duyuracaktır" dedi.

KENT ÇOK HAREKETLİ

Başkan Mehmet Sekmen'in göreve gelişiyle bu yıl ilk kez hayata geçirilen, ve 3 gün süren WinterFest 2014 (Kış Festivali; Konserler, Kortej Yürüyüşleri, Spor Organizasyonları) ile ilgili bilgilendirmenin de yapıldığı etkinlikte Erzurum Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün spora olan yatırımları, Buz Pateni, Kayak, Buz Hokeyi ve Kızak Federasyonu'nun faaliyetleri katılımcılara sunuldu.

VALİ ALTIPARMAK, "TÜM İMKANLARI SEFERBER ETTİK"

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, kente yapılan spor yatırımlarının takipçisi olacağını ifade ederek, "Geleceğin Erzurum'unu inşa etmek adına bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da valilik olarak tüm imkanlarını seferber edeceklerini" söyledi.

Erzurum'u "Dünyanın Spor Şehri" yapma projesini anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Bu hedefe Valimiz Dr. Ahmet Altıparmak başta olmak üzere şehrimizdeki ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde çalışarak ulaşacağız" dedi.

İLK ETAPTA YAZ SPOR OKULLARI FAALİYETE GEÇTİ

Göreve gelir gelmez 1600 öğrencinin katılımıyla Erzurum'da ilk kez Yaz Spor Okulları yapıldığını anlatan Sekmen, Uluslararası Karate Turnuvası, Karakucak Güreş Turnuvası ve Cirit Turnuvası organizasyonlarına imza attıklarını söyledi. Sekmen, Kış mevsimine girer girmez Kış Sporları Projesine başladıklarını ve bu etkinliklerin geleneksel hale getirileceğini söyledi.

YÜKSEK İRTİFA KAMPLARI

Başkan Sekmen, "Erzurum'da UEFA standartlarına uygun olarak yapılan Yüksek İrtifa Antrenman Sahalarıyla şehrimizde birçok futbol takımını ağırladık, bu sayıyı önümüzdeki yıllarda arttırmayı planlıyoruz" dedi.

Amaçlarının Erzurum'da sağlıklı ve spor yapan bir nesil oluşturmak olduğunun altını çizen Sekmen, aday olunan ve olunacak organizasyonlarla şehrin ve ülkemizin tanıtımına katkılar sağlanacağını, kitle ve madalya sporunun geliştirilmesi ve spor bilincinin artırılmasına yönelik yeni çalışmalarının olduğunun müjdesini verdi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi de, medya ile girilen işbirliği sayesinde kentin sesinin daha gür çıktığını ve gençlerin heran, her dakika, her saat, her gün emrinde olduklarını ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Altıparmak Mehmet Sekmen Gümüş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title