Haberler

Erzurum'da Yakalanan 3 Pkklı Tutuklanarak Cezaevine Gönderildi

Erzurum’un Tekman ilçesinde Jandarma Özel Harekat timleri tarafından yapılan operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ile birlikte yakalanan, aralarında sözde Tekman sorumlusunun da bulunduğu 3 PKK’lı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Erzurum'un Tekman ilçesinde Jandarma Özel Harekat timleri tarafından yapılan operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ile birlikte yakalanan, aralarında sözde Tekman sorumlusunun da bulunduğu 3 PKK'lı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Erzurum'un Tekman ilçesinde geçtiğimiz 15 Eylül günü Tekman ve Çat ilçeleri mülki sınırları içerisinde Jandarma Özel Harekat timleri tarafından icra edilen Çelik-20 operasyonu kapsamında Tekman-Yiğitler köyü içerisinde teröristlerin bulunduğu araç durdurulmak istendi. Araç içinde bulunan teröristlerin mukavemette bulunmasıyla çıkan çatışma sonunda 3 terörist sağ olarak yakalandı. Araç içinde yapılan aramada 7 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 1 adet makineli tüfek, 1 adet tabanca ve tabancaya ait 4 adet şarjör, 1 adet roket tar, 1 adet roketatar mühimmatı, 4 adet el bombası, 1 adet lav silahı, 20 adet Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 50 metre elektrik kablosu, piyade tüfeklerine ait bol miktarda mühimmat, 1 adet sırt çantası ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Aralarında sözde Tekman bölge sorumlusu "Andog" kod adlı PKK'lının da bulunduğu 3 teröristin 4 Eylül 2015 günü Bingöl Karlıova- Erzurum karayolunu kesen gurubun içinde faaliyet gösterdikleri ve ele geçirilen aracın teröristler tarafından yol kesme eyleminde kullanılan iki araçtan birisi olduğu tespit edildi.

Yakalanan Özkan Çelik, Akif Demirağ ve Kadir Gümüş isimli PKK'lılar dün çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Erzurum H Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erzurum Tekman Eylül Pkk Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title