Haberler

Erzurum'da "Winterfest 2014" Heyecanı

Güncelleme:

Winterfest 2014, kış sporlarının merkezi olma yolunda hızla ilerleyen Erzurum'da, 12-14 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek.

İlklerin yaşanacağı festival kapsamında, Türkiye Kayak Federasyonu tarafından Kayak Sempozyumu ve Ödüllü Alp Disiplini 1. Lig Yarışması düzenlenecek. Buz heykeller, ışık gösterileri, sergi, meşale yürüyüşü ve ödüllü yarışmalar gibi etkinliklerin yanı sıra Murat Dalkılıç, Sagopa Kajmer ve Mustafa Ceceli konserleri festivale renk katacak. Kayak mevsiminin başlangıcını temsil eden, yurt içi ve yurt dışından birçok misafirin katılacağı festival, bundan böyle her yıl Aralık ayında tekrarlanarak gelenekselleştirilecek.

Festivallerin, tüm dünyada olduğu gibi, hem kayak sporu hem de kayak merkezlerinin tanıtımı açısından çok önemli olduğuna dikkat çeken Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar; " Erzurum'da düzenlenecek Winterfest 2014'ü, kış mevsiminin ve kayak sezonunun başlangıcı olarak kabul ediyoruz. Bundan böyle kış mevsimi ve kayak sezonu, her yıl Aralık ayında düzenleyeceğimiz kış festivalleri ile başlayacak. Türkiye Kayak Federasyonu ve Belediye işbirlikleriyle, benzer festivalleri ülkemizin farklı şehirlerine taşıyarak gelenekselleştireceğiz. İlerleyen yıllarda festivaller kapsamında fuarlar düzenleyerek, bu festivalleri adeta kış mevsimi ile özdeşleştireceğiz. Türkiye Kayak Federasyonu olarak hedefimiz, ülkemizde 4 milyon kişiyi kayak sporu ile buluşturmak. Bu hedef doğrultusunda, başta Erzurum olmak üzere Belediyelerimizle birlikte düzenleyeceğimiz tüm festivallerin, kayak sporunun kitleselleşmesine önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz." dedi.

Kaynak: Bültenler / Spor

Türkiye Kayak Federasyonu Murat Dalkılıç Erzurum Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title