Haberler

Erzurum'da Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi açıldı

Erzurum'da Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Erzurum'da Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Atlama Kuleleri Kule Oteli'nde gerçekleştirilen açılış törenine, AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Kulüplerinden Sorumlu Daire Başkanı Ömer Kalkan, Boks Federasyon Başkanı Eyüp Gözgeç, Erzurum Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Süleyman Arısoy, antrenörler, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Törende, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü karate takımının gösterisinin ardından konuşan Kalkan, bugün tarihi bir ana şahitlik edildiğini söyledi.

Türk sporuna devrim niteliğinde açılışla dev bir adım atıldığını belirten Kalkan, şunları kaydetti:

"2020 Olimpiyatları'na aday olduk. Olimpiyatlar sürecince, adaylık sürecinde hedefe en yakın olduğumuz Arjantin'deki 2020 İstanbul Olimpiyatları oldu ancak ikinci olduk. Önemli değil, başbakanımızın dediği gibi 'Olimpiyatları almışçasına spor hamlelerine devam, sporcu yetiştirme çalışmalarımıza hızlı bir şekilde devam edeceğiz.' Bu merkezlerdeki amacımız olimpiyatlara hazırlanan çocuk ve gençlerimizi merkezlerde toplayıp onlara bilimsel metotlarla eğitimler vermek, onların barınma beslenme, ulaşım ve her türlü ihtiyaçlarını karşılayarak istedikleri hedeflere ulaşmasını sağlamaktır."

Türkiye'de 12 ilde Olimpiyat Hazırlık Merkezi planlandığını, bunlardan birinin de Erzurum'da yapıldığını ifade eden Kalkan, burada atletizm, boks, kayak ve buz pateni branşlarında bu merkezi açacaklarını bildirdi.

- "Artık Türk sporunun önü açık"

Boks Federasyon Başkanı Eyüp Gözgeç de her zaman hayal ettikleri bu projenin gerçekleşmesinden büyük mutluluk duyduğunu vurguladı. Günlük başarılarla Türk sporunun bugüne kadar geldiğini anlatan Gözgeç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türk sporu bugüne kadar geldi ama süreklilik arz etmedi. Bu sürekliliği yakalayabilmemiz için en önemli ve gerekli olan bugün açmakta olduğumuz olimpiyat merkezlerinin oluşturulmasıydı. Artık bundan sonra Türk sporunun yolu açık, Türk sporunun gelişmesi için önümüzde bir engel kalmadı. Türkiye Boks Federasyonu olarak biz de iki pilot il seçtik. Bunlardan bir tanesi bugün bu merkezin açılışını yaptığımız Erzurum, bir diğeri daha sonra açacağımız Kastamonu Boks Eğitim Merkezi ve hazırlık merkezi olacak."

Vali Yardımcısı Yamlı ise Erzurum'a yeni bir tesis kazandırmanın mutluluğu içinde olduklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Medeniyet sadece bilim adamı, doktor, hakim, savcı, kaymakam ve vali yetiştirmekle olmuyor. Medeniyet her alanda, her hususta söz sahibi olmakla oluyor. Bugün bizde ileride 5 sene 10 sene sonra ya da daha kısa vadede sizleri büyük sporcular, olimpiyat sporcuları yetiştirmek için bu tesisi açıyoruz. Bu tesisin hem Erzurum hem de ülkemize büyük kazançlar sağlayacağını biliyoruz. 2011'de elde ettiğimiz tesislerin üstüne inşallah yakın zamanda yapacağımız diğer tesislerle de hem başbakanımızın hedef gösterdiği olimpiyatlara hem de Erzurum bizim hedef aldığımız kış olimpiyatlarına en kısa sürede kavuşacağımıza inanıyoruz."

Kaynak: AA / Spor

Ömer Kalkan Türkiye Erzurum Eyüp Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title