Haberler

Erzurum'da Türk Okçuluğuna Uluslararası İlgi

Erzurum’da yürütücülüğünü Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği’nin yaptığı Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’nın “Uluslararası Öğrenciler Akademisi 2016-Erzurum” projesinin bahar dönemi, düzenlenen Narman-Oltu gezisiyle sona erdi.

Erzurum'da yürütücülüğünü Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği'nin yaptığı Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı'nın "Uluslararası Öğrenciler Akademisi 2016-Erzurum" projesinin bahar dönemi, düzenlenen Narman- Oltu gezisiyle sona erdi.

Geziye Uluslararası Öğrenciler Akademisi'ne devam eden yaklaşık 65'i misafir öğrenci olmak üzere yaklaşık 80 kişi katıldı. Gezide ilk olarak Narman'ın mesire alanında Geleneksel Türk Okçuluğu Eğitmeni Bünyamin Akbulut tarafından geziye katkılanlara okun ve yayın tarihi, Türk okçuluğu gibi konularda seminer verildi. Daha sonra Narman peribacalarının olduğu mevkide öğrencilere tek tek ok atış talimi yaptırıldı. Ok talimine dünyanın dört bir yanından eğitim için Erzurum'a gelmiş öğrencilerin ilgisi görülmeye değerdi. Öğrenciler hem ok atışı yaptılar hem gönüllerince Narman peribacalarını gezip bol bol fotoğraf çekildiler.

Peribacaları gezisinden sonra kafile Oltu'ya geçti. Burada Vizyon 2071 Derneği tarafından karşılanan kafile Oltu Kalesi eteklerinde ok talimi yapmaya devam etti. Oltuluların büyük ilgi gösterdiği öğrenci kafilesi Oltu taşının nasıl yapıldığını, geleneksel Oltu taşı atölyelerinde görme fırsatı buldu.

ŞEHİRDER Başkanı Murat Ertaş, Türkiye'de birçoğunun velisinin Türkiye Cumhuriyeti olduğu öğrencilerin sosyo-kültürel donanımlarına katkı sağlamaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti. ŞEHİRDER Başkanı Murat Ertaş'ın geziyle ilgili değerlendirmesi şöyle: "Öğrencilerimiz arasında lisans, yüksek lisans ve doktora öğrenimi görenler var. Akademimizde keyifle tamamladığımız 12 seminer, üniversitede final sınavlarının bitmesi akabinde yaptığımız bu gezi öğrencilere çok iyi geldi. Gezimiz klasik ve pasif bir gezi olmadı. Hem geleneksel Türk okçuluğunu öğrendik hem ok atış talimi yaptık. Bu konuda davetimizi kabul edip öğrencilerimize okçuluk eğitimi veren Bünyamin Akbulut ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca gezimize Öztürk Akkök, Cahit Arpacık, Abdullah Özdemir, Murat Dadaş gibi profesyonel fotoğraf sanatçıları da katıldı. Gezilen turistik mekanları öğrencilerimizle birlikte fotoğrafladılar, bize eşlik eden ustalarımıza teşekkür ediyoruz. Bu, şehrin tanıtımı için çok önemlidir. Oltu'da ŞEHİRDER'in temsilcisi Ayşe Yılmaz ve Vizyon 2071 Derneği Başkanı Hikmet Şahin ve yönetimine misafirperverlikleri için çok teşekkür ediyoruz. Az zamanda verimli bir gezi olmasında emekleri takdire şayandı. Uluslar arası Öğrenciler Akademimizin Güz dönemi dersleri Ekim ayında başlayacaktır. Bu süreçte Erzurum'da kalan öğrencilerimizle yine birbirinden anlamlı ve keyifli programlarımız olacak." - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erzurum Narman Oltu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title